Mellow. Foto: Amivedi
Mellow. Foto: Amivedi Foto:

Congres over rouwverwerking

GROENLO - Hospicegroep De Lelie organiseert een congres over rouwverwerking, bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners somatiek/GGZ/ouderenzorg, (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden. Sprekers zijn Manu Keirse en Monique L'Hoir. Het congres wordt gehouden in de Oude Calixtuskerk aan de Mattelierstraat 5 in Groenlo; op dinsdag 28 mei van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. Inschrijven voor het congres kan nog tot 24 mei via de websites hieronder. De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie en een drankje.

Hospicegroep De Lelie zet zich in voor terminale zorg bij mensen aan huis en in het hospice gevestigd in Winterswijk. Dit doet zij voor inwoners van de gemeentes Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Onder het motto 'wij voegen geen tijd toe aan het leven, maar wel leven aan de laatste dagen' worden terminaal zieke mensen liefdevol verzorgd tijdens hun laatste levensfase. De zorg van de vrijwilligers van de hospicegroep gaat verder dan alleen de zorg voor diegenen die gaan sterven. Ook de zorg voor de naasten en de mantelzorgers hoort daarbij. De Lelie gelooft dat een goede begeleiding van naasten en mantelzorgers in de laatste levensfase een eerste stap is in de rouwverwerking.
In 2019 bestaat Hospicegroep De Lelie 15 jaar. In het kader van dit jubileum organiseert de groep voor alle professionals in de zorg, vrijwilligers in de terminale zorg, vertegenwoordigers van lokale overheden met zorg in de portefeuille, nabestaanden, mantelzorgers en overige belangstellenden op het gebied van terminale zorg, dit mini-congres over rouwverwerking. Spreker Manu Keirse is expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg; Monique L'Hoir is expert op het gebied van wiegendood en rouwverwerking na onverwacht en verklaard verlies van een kind.


www.hospicedelelie.nl

www.proscoop.nl/agenda/mini-congres-rouwverwerking-groenlo/


Mellow is missing

ZIEUWENT - Kater Mellow wordt vermist op de Oude Ruurloseweg. Mellow is vier jaar oud, ongecastreerd en cypers/grijs met wit. Hij heeft een witte snuit en de bovenkant is cypers (zie foto).

Voor informatie kunt u contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Cursus Nordic Walking in één dag

WINTERWIJK - Wandeltrainers Annette en Tanya lopen iedere dinsdag met een Nordic Walkinggroep uit de Achterhoek. Heerlijk in de buitenlucht sporten, fit blijven en bijkletsen. De dames zijn beiden Nordic Walking- en Sportief Wandeltrainer met licentie en geven al veel jaren met veel plezier les. Uit ervaring is gebleken dat wanneer er een cursus wordt georganiseerd het een uitdaging is om geschikte data te plannen. Met die wetenschap is de cursus 'Nordic Walking in één dag' ontwikkeld, waarbij beide dames aanwezig zullen zijn. Op zaterdag 1 juni is de eerstvolgende eendaagse cursus gepland.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen gezond is voor lichaam én geest. Je bouwt conditie op, het is niet belastend voor je lijf en je humeur vaart er ook nog wel bij. Met Nordic Walking stokken geef je aan het wandelen nét dat beetje extra: je gebruikt nog meer spieren, ook armen, rug en schouders werken mee. Je conditie verbetert snel, je verbrandt meer calorieën omdat je met gelijke inspanning meer rendement krijgt en het is natuurlijk ook nog eens super gezellig om samen met anderen in de natuur te sporten. Ook in de vakantie, tijdens bergwandelingen, zijn de Nordic Walking stokken heel goed te gebruiken. Je ontlast zo je knieën en heupen, zodat je het wandelen langer en blessurevrij vol kunt houden. Daarom besteedt de cursus ook aandacht aan heuvel/bergtraining.

Nordic Walking is voor iedereen, jong of oud, fit of minder fit. Het is goed in een dag te leren. Wil je ervaren of Nordic Walking iets voor je is? Annette-loopt organiseert een gratis introductieles op zaterdagmorgen 25 mei waarvoor je je kunt aanmelden. De techniekcursus van één dag staat gepland op 1 juni. Voor meer informatie of direct opgeven voor de cursus in één dag bel je 0650 628 421 (Annette) of 06 1386 2687 (Tanya) of kijk op de site: www.annette-loopt.nl.

De cursus 'Nordic Walking in één dag' wordt gegeven in Winterswijk. Verzamelen om 9.30 uur bij Gastgalerij Ankomm'n, Mentinkweg 5 voor de kennismaking met koffie of thee. Na een paar uur trainen is er een gezamenlijke lunch van Anita van Ankomm'n. Hierna worden de Nordic puntjes op de i gezet. Rond 15:30 uur wordt de middag met een drankje afgesloten. Kosten voor deze dag zijn 82 euro 50 inclusief koffie/thee en lunch.