Koninklijke Onderscheiding voor Josephine Adema-te Brake. Foto: Theo Huijskes
Koninklijke Onderscheiding voor Josephine Adema-te Brake. Foto: Theo Huijskes Foto:

Het heeft Zijne Majesteit behaagd…..

LIEVELDE - Ter gelegenheid van Koningsdag werden ook in Oost Gelre lintjes uitgereikt. Een van de gedecoreerden is Josephine Adema - te Brake. Voor haar een enorme verrassing die zij graag wil delen met de lezers.

Josephine schrijft:

"Wat een verrassing, uitgenodigd te worden voor de huldiging van je zus. Dat is mooi, het komt haar echt toe! Die bewuste 26ste april hoor ik 's ochtends op de radio dat zij, die een lintje krijgen, deze ook echt verdienen. Komen we om 10.00 uur op het stadhuis in Groenlo, komen mijn kleinkinderen me begroeten en op mijn vraag wat zij daar komen doen, wordt er geantwoord: "Dat mogen wij van opa niet aan jou vertellen!". Wat zijn er veel bekenden van ons en in zo'n bonte mengeling. In welke komische voorstelling zit ik? Ik zou hier komen voor mijn zus en ben ik dan ook hier voor mijzelf?

Of we wel aan de grote tafel willen komen zitten? Ja, allebei. Dan begint de burgemeester, mevrouw Annette Bronsvoort, de mooie woorden. Zo'n vijftig jaar komen in vogelvlucht voorbij en ik begrijp opeens de bonte mengeling van bezoekers en realiseer me dat ik dus echt ook voor mijzelf hier zit. Wat een eer valt me ten deel met deze mooie medaille, geweldig! Waar heb ik dit aan verdiend, al dat vrijwilligerswerk heeft ons toch al zoveel goeds gebracht.

Ik ben trots op en erg blij met deze mooie medaille maar wil hem ook opdragen aan al die honderdduizend andere vrijwilligers, die hem zeker zo hard verdienen als ik, maar hem dit jaar niet kregen. Iedereen die dit lintje voor mij mogelijk heeft gemaakt: Heel hartelijk bedankt!

Josephine Adema – te Brake