Antoon Driessen. Foto: eigen foto
Antoon Driessen. Foto: eigen foto Foto:

Brainstormavond bij SportMee!

LICHTENVOORDE - Werkgroep SportMee! wil inwoners uit Oost Gelre met een verstandelijke beperking aan het sporten brengen en houden. om zo deze doelgroep vitaal te houden en het zelfstandig functioneren te bevorderen. Graag gaat de werkgroep daarom in gesprek met sportverenigingen uit Oost Gelre om van gedachten te wisselen, gezamenlijk slagkracht te hebben en successen voort te zetten. Hiervoor vindt er op maandagavond 3 juni om 19.30 uur een informatie-/brainstormavond plaats in de BonsenReuling-zaal van de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

In 2018 hebben de Special Olympics voor mensen met een verstandelijke beperking plaats gevonden in de Achterhoek. De Hamalandhal was aangewezen als één van de sportlocaties en heeft dat weekend samen met HV Erix het onderdeel handbal mogen verzorgen. In de voorbereiding op dit evenement is er destijds een werkgroep aangepast sporten gevormd met diverse zorginstellingen, scholen en sportverenigingen. Naast de organisatie van het onderdeel handbal voor de Special Olympics heeft de werkgroep een subsidieaanvraag ingediend onder de naam 'SportMee!'. Deze subsidie is eind juni 2018 goedgekeurd.

Informatie-/brainstormavond
SportMee! nodigt sportverenigingen uit Oost Gelre van harte uit om mee te denken over het realiseren van de doelstelling tijdens de infoavond op maandag 3 juni. Opgeven hiervoor kan door een mail te sturen naar projectleider Loes Lageschaar (loes@hamalandhal.nl) onder vemelding van 'aanmelding infoavond 3 juni' en het aantal leden van uw vereniging waarmee u aan de avond deelneemt.


Instuif: Vivente en dialectvoordracht

LICHTENVOORDE - Zondag 2 juni wordt de laatste Instuif voor de zomerpauze verzorgd door Kleinkoor Vivente uit Harreveld en dialectverhalenverteller Antoon Driessen. De Instuif vindt plaats in bij Antoniushove om 14.30 uur. Entree 5 euro.

Vivente heeft voor deze Instuif met zorg een muzikaal programma samengesteld. Zo zingt het koor deze middag onder andere het meeslepende 'Laudamus Te' van Karl Jenkins, het poëtische 'Bright is the Ring of Words' en het liefdevolle 'An Irish Blessing'. Het koor wordt begeleid door dirigente Annette Weterings en pianist Jorrick Simmes. Naast Vivente zal Antoon Driessen, oud-schoolhoofd van de Harreveldse Canisiusschool, een drietal verhalen vertellen in het Achterhoeks dialect. Deze gaan over een gebeurtenis uit zijn kindertijd, over een wat 'onbezoesde' buurvrouw en over het voormalige Lichtenvoordse Hotel Industrie. Antoon bezoekt graag de dialectschrijfmiddagen bij Erve Kots en publiceerde meermaals in dialecttijdschrift De Moespot. Antoon is een gedreven pleitbezorger voor het behoud van het dialect. Zie ook de keitjes.

Er is veel moois te zien tijdens de Tsjechië-reis. Foto: eigen foto