Eva Groot Kormelink in actie. Foto: eigen foto
Eva Groot Kormelink in actie. Foto: eigen foto

Tweede plek voor Eva Groot Kormelink op NK Survivalrun

HARREVELD - Eva Groot Kormelink uit Zieuwent heeft in Dronten tijdens het NK survivalrun een tweede plek behaald. Het SSH talent dat naast klimmen ook een stevig potje kan hardlopen had zich goed voorbereid voor deze run in de JSR-A klasse voor 15 tot 17 jarigen.

De 16-jarige survivalatlete, die zich het afgelopen seizoen zowel op de survivalruns als op hardloopwedstrijden heeft gefocust, wist waar haar krachten en zwakheden lagen. "Na de survivalrun in Zeist afgelopen maart waar ik vijfde werd, heb ik wat zelfvertrouwen verloren in het klimmen. Deze run bestond uit veel combinatiehindernissen en ik merkte dat mijn onderarmen te snel verzuurden. Gezien het lopen normale mijn grote kracht is, heb ik de laatste weken in de voorbereiding op het NK dan ook meer gefocust op het klimmen van langere hindernissen. Ik heb ik mijn best gedaan hierop te verbeteren". De trainingsweken van Eva bestaan tegenwoordig uit twee klimtrainingen bij SSH in Harreveld en 1 tot 2 hardlooptrainingen bij atletiekvereniging AVA in Aalten.

Bij de start van het NK in Dronten ging haar grote concurrent Elsa Rijpstra uit Friesland er als een haas vandoor. " Elsa trok vanaf het begin van de wedstrijd al een gat, hier kon ik jammer genoeg niet aan mee. Ik weet dat zij net de betere is in het klimmen en lopen, gelukkig kon ik ten opzichte van de derde plek een gaatje slaan en deze handhaven. Ik zat tijdens de wedstrijd lekker in mijn vel en kon goed doorklimmen zonder te verzuren en ben dan ook super trots op deze prestatie. Wie weet zit er volgend jaar wel meer in gezien Elsa de overstap maakt naar de volwassen categorie".

Op 16 juni staat de survivalrun in Harreveld op het programma, ook hier zal Eva aan de start verschijnen. Deze run zal de laatste van het seizoen 2018-2019 zijn en tevens meetellen voor het eindklassement. Wat betreft het eindklassement is Eva duidelijk. "Ik heb mij dit seizoen niet op het klassement gericht, ik sta op dit moment vierde en ik vond het NK belangrijker. Hier wil iedereen op zijn best aan de start verschijnen en dat heeft voor mij de meeste waarde. Volgend jaar loop ik nog een seizoen in de JSR-A klasse om daarna de overstap te maken naar de volwassen categorieën. Voor mijn thuiswedstrijd in Harreveld zal ik er natuurlijk alles aan doen om zo goed mogelijk te presteren".

Naast het lopen van survivalruns wil de Zieuwentse atlete zich blijven verbeteren op het hardlopen. De afgelopen maanden wist zij een aantal regionale hardloopwedstrijden te winnen en vorige week nam ze deel aan haar eerste echte baanwedstrijd in Utrecht.