Tuin D'n Uuthook in Ruurlo is op Tweede Pinksterdag te bezichtigen. Foto: familie Schepers
Tuin D'n Uuthook in Ruurlo is op Tweede Pinksterdag te bezichtigen. Foto: familie Schepers

Joop Beutings strijd inzake Duitse pensioenen gaat door

LIEVELDE - Joop Beuting blijft zich inzetten voor een naar zijn mening rechtvaardiger Duits pensioen voor Nederlanders. Hij staat in contact met de Tweede Kamerfractie van 50PLUS over de kwestie. De partij laat weten zich voor de kwestie te blijven inzetten, maar dat resultaten vooralsnog uitblijven. "Het aanpassen van een belastingverdrag, zoals dat nu bestaat, kost extreem veel tijd", laat een fractiewoordvoerder weten.

"Ondanks het feit dat wij nog veel geduld moeten opbrengen totdat wij een gunstig bericht zullen krijgen van de Nederlandse en Duitse overheid, heb ik nu het volste vertrouwen in de excellente inzet van 50Plus, met name van heer Martin van Rooijen", laat Beuting weten. Van Rooijen wordt op 11 juni a.s. geïnstalleerd als senator in de Eerste Kamer.

Ook via zijn eigen belastingaangifte bindt de Lieveldenaar de strijd aan: "Tegen de onterechte en natuurlijk te hoge aanslag inkomstenbelasting over 2018, heb ik bij voorbaat een bezwaarschrift bij mijn belastinginspecteur ingediend. Als reden in mijn bezwaarschrift heb ik aangegeven: het foutieve belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland waardoor circa 61.000 Nederlanders met een Duits pensioen tot 15.000 euro de dupe zijn en daardoor onterecht met een veel te hoge inkomstenbelasting onaangenaam worden verrast. Ik heb hierbij aangehaald dat de heer Martin van Rooijen dit onrecht met zijn Duitse collega's in de Bondsdag in Berlijn heeft besproken, en dat er nu een aanvullend protocol op dit bedrag wordt uitgewerkt."


D'n Uuthook tweede pinksterdag open

RUURLO - Tuin D'n Uuthook aan de Morsdijk 9 te Ruurlo is op 10 juni geopend voor iedereen die een kijkje wil nemen. De tuin is 4000 m2 en is in drie gedeelten aangelegd. Er zijn drie vijvers aanwezig en de gazons zijn omringd door kleurige borders met een grote variatie aan planten, bloemen en struiken. De tuin is geopend van 10.30 tot 17.00 uur. www.dnuuthook.nl


Trial GP treedt buiten
gebaande paden

ZELHEM - Een WK trial organiseren is apart, maar de ZAMC – Zelhem heeft dankzij de grote belangstelling van het bedrijfsleven middelen gekregen voor een totaal andere aanpak, met veel aandacht voor het randgebeuren. Maar natuurlijk gaat het tijdens de WK trail in het weekend van 22 en 23 juni, op motorsportaccommodatie de Langenberg aan de Korenweg 4, om de sportieve prestaties van de deelnemers. Toprijders hebben zich inmiddels aangemeld en de publieke belangstelling is groot.

Ondertussen is de organisatie, samen met de gemeente Bronckhorst aan het 'experimenteren' geslagen met side events. Zo vindt bij de TrialGP de opwekking van elektriciteit gedeeltelijk plaats door middel van zonnepanelen op mobiele aggregaten. Als novum komen er op de parkeerplaats voor genodigden ook laadpalen voor de gebruikers van elektrische auto's.

Verder zullen mensen van bandopspanning.nl op de parkeerplaats bezoekers om toestemming vragen om de bandenspanning te laten controleren. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat zeventig procent van de automobilisten niet met de juiste bandenspanning rijden. Terwijl de bezoekers naar de WK-wedstrijd aan het kijken zijn, wordt deze gratis op spanning gebracht.

Maatschappelijke betrokken
Op vrijdagmiddag voor de WK ontvangt de ZAMC een grote groep leden van de Zonnebloem. Ze krijgen een echte VIP ontvangst en worden een middag heerlijk verwend. En terwijl de ouderen aan het genieten zijn, krijgt de jeugd van de basisscholen uit Zelhem, Halle en Wolversveen een eerste trial les op een elektrische motor. Heeft dat allemaal iets met de TrialGP te maken? Jazeker, zo vindt de organisatie, die wil dat deze WK wedstrijd een feest wordt voor iedereen, dus ook voor de senioren en de jeugd. www.trialgp2019.nl