Marc Krabben is de winnaar van Heel Harreveld on Wheels. Foto: Ronald Hummelink
Marc Krabben is de winnaar van Heel Harreveld on Wheels. Foto: Ronald Hummelink

Marc Krabben winnaar Heel Harreveld on Wheels

HARREVELD - Op Hemelvaartsdag werd voor de tweede keer heel Harreveld on wheels gereden, wederom een groot succes. Plaatsgenoot Marc Krabben mocht na de ludieke sterrit de wisselbeker mee naar huis nemen.

Beduidend meer deelnemers dan vorig jaar kwamen af op het evenement. De organisatie had er na de eerste editie voor gezorgd, dat de rit deze keer wat moeilijker was. De route leidde de deelnemers via Zieuwent, Eefsele en Vragender weer naar Harreveld.

Bij de finish was het wel eens de vraag of men op tijd dan wel te vroeg of te laat was en zo ja, hoe veel minuten dan. Na afloop werd er onderling veel gediscussieerd over hoe het wel en niet moest. Marc Krabben werd uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar van deze editie die met een gezellige nazit werd afgesloten.


Buitenspeeldag in Wentholtpark

LICHTENVOORDE - Vrijdag 14 juni van 13.30 tot 17.00 uur wordt in Lichtenvoorde de Buitenspeeldag gehouden. Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan, maar dit jaar is het de Stichting Wentholtpark-Buitenspeeldag weer gelukt een heerlijke speelmiddag te organiseren voor alle kinderen uit Oost Gelre.

De organisatie heeft verschillende verenigingen, stichtingen en organisaties bereid gevonden om mee te werken aan een invulling van deze middag. Zij verzorgen verschillende activiteiten voor de kinderen. Op deze manier zijn de kinderen lekker buiten en komen ze in aanraking met de verschillende sporten en activiteiten. Alle kinderen uit de gemeente Oost Gelre zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom in het Wentholtpark aan de De Rode van Heeckerenstraat in Lichtenvoorde. Natuurlijk zijn ook alle vaders, moeders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden welkom. De Buitenspeeldag duurt tot 17.00 uur. Voor drinken wordt en pannenkoeken wordt gezorgd en tegen betaling is er ook ijs verkrijgbaar.


Malletband bij Vendeltreffen

LICHTENVOORDE - Zondag 9 juni zal de gecombineerde malletband Switbertus/Concordia een deel van de muzikale invulling verzorgen tijdens het Internationale Vendeltreffen. Vanaf 13.00 uur wordt het een gezellige boel in het Wentholtpark. De malletband pakt groots uit met een swingend deel van het repertoire dat tijdens de grote Koningsdagshow 'HITS!' in theater De Storm werd gespeeld.

Muzikaal wordt er afgewisseld met de blazerssectie van Switbertus. De malletband die bestaat uit slagwerkers die gestemd en ongestemd slagwerk spelen, is een hechte groep die zich dit seizoen een aantal keren verrassend zal presenteren. De komende weken zal blijken voor welke grote en mooie verandering de groep staat!


Pinksterfietstocht

ZIEUWENT - Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, organiseert de stichting Buurt- en clubhuis 't Kevelder wederom de populaire pinksterfietstocht. Er is keuze uit een route van 25 of 55 kilometer voor de relaxte dan wel sportieve fietser. Beide routes zijn uitgestippeld over rustige wegen en paden en men kan genieten van de natuur en hopelijk van een mooie zonnige voorjaarsdag. De 55 kilometerroute biedt de mogelijkheid tot vier pauzeplekken. Starten tussen 09.30 en 12.00 uur. De kosten zijn 6 euro per persoon inclusief een consumptie en een verrassing voor onderweg. Zie ook de keitjes.