De winnaar van 2018. Foto: PR
De winnaar van 2018. Foto: PR Foto:

AC Milan nieuwe naam op Seesing Tournament

ZIEUWENT - AC Milan zal komend weekend met haar jeugd te gast zijn op het Seesing Tournament, dat voor de zeventiende keer wordt georganiseerd op de velden van voetbalvereniging RKZVC in Zieuwent. Traditiegetrouw zullen met Pinksteren veel talentvolle voetballertjes naar Zieuwent afreizen om daar hun krachten te meten met nationale en internationale toppers in spé.

Naast AC Milan zijn ook Bayer 04 Leverkusen (elfde deelname) en RSC Anderlecht (tiende deelname) inmiddels vaste gasten op het Seesing Tournament. Verder is ook OSC Lille uit Frankrijk voor de tweede keer te gast in de Achterhoek. Daarnaast doen ook zes ploegen uit Nederland mee. De vaderlandse top vier geeft ook acte de presence op sportpark de Greune Weide. Feyenoord en PSV doen al vanaf het begin in 2003 mee, maar ook titelverdediger Ajax (dertiende deelname) en AZ (vijfde deelname) zullen hun beste beentje voorzetten op dit sterke internationale toernooi.
Op het laatste moment is ook De Graafschap aan de deelnemerslijst toegevoegd. Zij hebben de plek ingenomen van het Mexicaanse TEC Monterrey, dat een maand voor het toernooi zijn deelname moest afzeggen. De organisatie van het Seesing Tournament is blij, dat de Doetinchemmers deze opengevallen plek konden invullen. Tot slot zal de plaatselijke trots RKZVC ook weer meedoen en zoals ieder jaar zullen ze versterkt worden met enkele regionale talenten. Deze selectie wordt klaargestoomd voor dit toernooi door de hoofdtrainer van RKZVC, Laurens Knippenborg, die enkele weken geleden werd uitgeroepen tot beste amateurtrainer van Nederland. Tijdens het Pinksterweekend zal Knippenborg ook de coaching van dit team voor zijn rekening nemen.
Kortom prachtige namen en veel aanstormende talenten zijn te bewonderen op dit toernooi voor spelertjes onder 12 jaar. Ooit hopen ze allemaal van hun hobby hun beroep te kunnen maken, maar dit is slechts voor een aantal weg gelegd. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt maakten dit seizoen furore met Ajax in de Champions League, maar in 2009 en 2011 speelden ze nog in Zieuwent en veel spelertjes van elf jaar dromen momenteel om ooit in hun voetsporen te kunnen treden.
Op zaterdag 8 juni zal om 10.00 uur het fluitsignaal klinken voor de eerste poulewedstrijden. De tien ploegen zijn verdeeld over twee poules van vijf teams. In poule EP Groot Zevert strijden Ajax, PSV, De Graafschap, OSC Lille en Bayer 04 Leverkusen om de drie hoogste posities die recht geven op doorgaan in de finalepoules van zondag. In poule Lurvink Textiel streven Feyenoord, AZ, AC Milan, RSC Anderlecht en RKZVC ditzelfde doel na.
Op zondag 9 juni zal er vanaf 09.30 uur verder gespeeld worden. De drie hoogst genoteerde ploegen van zowel poule EP Groot Zevert als poule Lurvink Textiel gaan in twee groepen van drie ploegen tegen elkaar in het strijdperk. Na twee duels is duidelijk wie de finale mag gaan spelen om 15.15 uur.
De vier laagst geëindigde teams in de beide poules van zaterdag spelen op zondag voor de plekken zeven tot en met tien.
Hair Effects Penaltybokaal
Voorafgaand aan de finale op zondagmiddag zal om 14.00 uur om de Hair Effects penaltybokaal worden gestreden. Van elke ploeg zal één speler trachten zoveel mogelijk strafschoppen te scoren tegen Tim Penterman, doelman van RKZVC. De speler die het langst in de race blijft, krijgt de Hair Effects penaltybokaal overhandigd.
De wedstrijdinformatie is terug te vinden op de website van het toernooi.


www.seesingtournament.nl


VakantieBieb geopend vanaf juni

OOST GELRE - De maand juni kent vele mooie leesactiviteiten in de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Naast de Spannende Boeken Weken en het Zomerlezen, die op 1 juni starten, gaat ook de VakantieBieb weer open. Eerst is de jeugd aan de beurt, op 1 juli worden ook de boeken voor volwassenen toegevoegd

Al enkele jaren geeft de Bibliotheek leden én niet-leden de gelegenheid om gratis gebruik te maken van de VakantieBieb, een app gevuld met e-books, die te lezen zijn met uw tablet of mobiel. Deze zeer succesvolle app is ook dit jaar weer te downloaden (of te uploaden, als u de app al heeft). Op 1 juni opent de VakantieBieb met een grote keuze aan jeugdboeken. Een maand later volgen de boeken voor volwassenen. De jeugdboeken worden een maand eerder (en langer) beschikbaar gesteld, om het onderwijs de gelegenheid te geven aandacht te besteden aan deze aantrekkelijke manier om een vakantieleesdip te voorkomen. En jeugdleden die deelnemen aan de speciale wedstrijd van de VakantieBieb maken kans op een iPad.


www.oostachterhoek.nl