Aline Meuleman met haar medailles tussen haar teamgenoten. Foto: Ronald Holweg
Aline Meuleman met haar medailles tussen haar teamgenoten. Foto: Ronald Holweg

Twee medailles voor Aline Meuleman

LICHTENVOORDE - De LIVO zwemploeg heeft zich tijdens de Gelderse lange baan kampioenschappen in Nijmegen van haar allerbeste kant laten zien.

De ploeg, bestaande uit Aline Meuleman, Mijntje Wopereis, Lynn Rötter, Niels Bouwmeester, Indy te Molder, Isha Brouwer, Jip Vreuls en Senna te Molder, stonden maar liefst 56 keer op het startblok en twee keer werd een start omgezet in een medaille door Aline Meuleman. Zij scoorde een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag en de bronzen medaille op de 50 meter rugslag. De rugslag was ontzettend spannend; Aline was een honderdste verwijderd van de tweede plek.

Naast deze medailles werden er ook heel veel nieuwe persoonlijke records gezwommen. De 400 meter borstcrawl heeft Mijntje maar liefst 16 seconden sneller gezwommen, zelfs de speaker was onder de indruk een mooie vierde plek. Lynn met haar geweldige doorzettingsvermogen heeft ook de 400 meter borstcrawl 11 seconden sneller gezwommen een verdiende vijfde plek. Niels was gebrand om op de 100 meter borstcrawl onder de minuut te zwemmen, helaas net niet gelukt maar wel een volle seconde sneller gezwommen. Indy gespecialiseerd in de 200 meter schoolslag ondanks weinig trainingsuren geëindigd op de vierde plek. Na een blessure is Isha weer terug op het oude niveau een mooie vijfde plek op de 100 meter borstcrawl. Senna heeft ook minder kunnen trainen maar heeft op de 200 meter borstcrawl toch 2 secondes sneller gezwommen. Jip was de belangrijkste schakel in het estafetteteam, zonder haar had het team niet kunnen starten. Op de 4 x 100 meter borstcrawl eindige ze als 5e.