Mooi versierde bouwwerken verrezen in speeltuin De Els. Foto: organisatie Timmerbattle
Mooi versierde bouwwerken verrezen in speeltuin De Els. Foto: organisatie Timmerbattle Foto:

Timmerdorp Battle bij speeltuin de Els

LICHTENVOORDE - Speeltuin de Els bestaat dit jaar zestig jaar. Om dat te vieren met de leden is er een heuse Timmerdorp Battle georganiseerd. Twee dagen lang bouwden ongeveer veertig kinderen, onder begeleiding van vele ouders, naar hartenlust aan de mooiste hut. Het werd een groot succes.

Op Hemelvaartsdag werden de kinderen ontvangen door Sanne Tenten van Kei-Fit. Zij zorgde er met dans en vrolijke muziek voor dat alle spieren van de kinderen goed opgewarmd werden. Nadat alle kinderen ingedeeld waren in groepen, ging iedereen aan de slag. Er werd gestart met het maken van een bouwtekening. Samen met de ouders bedachten de kinderen de meest prachtige creaties en op papier werden de piratenschepen en luchtkastelen uitgetekend. In de loop van de twee dagen bleken de nodige bouwtechnische aanpassingen op dit oorspronkelijke ontwerp nodig, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met de tekening in de hand werd er gestart met het echte bouwen. Vanuit verschillende lokale bedrijven werden pallets, steigerplanken, panlatten en spijkers gesponsord en konden de kinderen aan de slag met hun hamer en echt bouwmateriaal. Bij een uitgiftebalie mochten de kinderen de houtstukken veilig laten zagen, spijkers halen en op dag twee de nodige verf om hun bouwwerk te versieren. Onder muzikale begeleiding van maar liefst twee dj's, werd er door zes groepen twee dagen lang gestreden om de mooiste bouwcreatie. Een ware happening voor jong en oud, want ook de vele vaders en moeders waren zeer fanatiek en betrokken.

Vrijdag was het dan zo ver. De jury, samengesteld uit een groot aantal betrokken buren, kwam vakkundig hun oordeel vellen. Gespannen luisterden alle kinderen naar de puntentelling, waarbij ook de mooiste vlag en het mooiste teamshirt meetelden. Uiteindelijk gingen The Green Girls er met de winst vandoor. Aansluitend bleef iedereen gezellig barbecueën, zodat de kinderen nog alle gelegenheid hadden om lekker te spelen. Het weer en de sfeer waren uitstekend en de organisatie keek terug op een geslaagde dag. Meer foto's: www.elna.nl.

Foto: organisatie Timmerbattle
Foto: organisatie Timmerbattle
Foto: organisatie Timmerbattle
Winnaars van de Timmerbattle; The Green Girls. Foto: organisatie Timmerbattle
Foto: organisatie Timmerbattle
Foto: eigen foto