Programma ZSOM

Deze uitzending is op vrijdag 14 juni in de Antoniushove.

Oldtimer brommers 'Rondje Winterswijk': Zaterdag 26 mei 2018 verzamelden zich ruim honderd bezitters van verschillende merken bromfietsen bij motor Hotel Meddo voor de georganiseerde tocht. Deze ging vanaf Meddo via Ratum, hier werd de zorgboerderij Hesslink verrast met een rondje op het plein voor de boerderij. In Kotten bij gebouw Wilhelmina was de eerste pauze. Hierna ging men door het Woold naar Bredevoort. Bij de molen Prins van Oranje was de tweede stop. Na hier de dorst was gelest ging het via het Klooster naar Zwolle bij Grolle, vandaar terug naar Meddo om daar deze mooie dag af te sluiten met een barbecue.


ZSOM Regiojournaal

Openlucht toneelstuk "Alleen de wind weet…: het laatste bedrijf van dit prachtige openluchtspel.

Kijk ook op www.zsom.nl en youtube.


Ervaringsverhaal van Karin Willemsen

OOST GELRE - Op woensdag 26 juni vertelt Karin Willemsen in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde haar levensverhaal. In 2010 kreeg zij geheugenklachten. Haar klachten leken op vroegtijdige dementie, waardoor ze een jaar niet kon werken. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum en de oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met haar ervaring van binnenuit.

Door deze ervaring ontwikkelde ze een andere kijk op dementie. Nu wil ze graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven. Ze vertelt wat er gebeurt buiten je eigen invloed om. En vooral ook wat je hieraan zélf kunt doen en hoe je zou willen dat je omgeving reageert.

Karin werkt ruim 25 jaar in de ouderenzorg, nu als trainer en adviseur. Door wat ze heeft meegemaakt voelt ze zich extra betrokken bij mensen met dementie. Deze bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. Mantelzorgers, vrijwilligers, buren en professionals zijn allen van harte welkom.
Over het Alzheimer Café in Lichtenvoorde

Wanneer: woensdag 26 juni 2019
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.