Pinnen bij een Rabobankpinautomaat is straks niet meer mogelijk in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis
Pinnen bij een Rabobankpinautomaat is straks niet meer mogelijk in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis

Rabo pinbox verdwijnt uit Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - In Lichtenvoorde heerst onrust over de Rabo pinbox die nu nog gevestigd is bij het oude Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat. Het gebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden ten behoeve van tijdelijke parkeerplaatsen. Later zullen hier mogelijk enkele villa’s verrijzen. Maar wat gebeurt er met de pinbox? Veel Lichtenvoordenaren zijn bang dat de pinbox verdwijnt. ‘Dat zou flink balen zijn; contant geld blijft toch belangrijk’, ‘de hele dag door zie je mensen bij de Rabo pinbox om te pinnen’ en ‘eerst de bank weg en nu ook nog de pinautomaat’, zijn zomaar wat opmerkingen van mensen die hun onrust uiten.

Door Kyra Broshuis

Andere locaties aangeboden
De gemeente liet al eerder weten dat de Rabobank eind juni zowel de pinautomaat als de sealbagautomaat buiten werking zal stellen. De sealbagautomaat is bedoeld voor ondernemers om geld in af te storten. De klanten die van dit apparaat gebruik maken, zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld door de Rabobank. De gemeente Oost Gelre heeft met de Rabobank gesproken over het handhaven van de pinautomaat én de mogelijkheid om geld af te storten voor ondernemers. “Naast de mogelijkheid om de huidige pinautomaat op de locatie zelf te blijven gebruiken met wat bouwkundige aanpassingen, hebben we ook aangeboden alternatieve plekken te zoeken voor een pinautomaat. Uiteindelijke is dat niet gelukt”, zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

Automaten gaan verdwijnen
De Rabobank zegt geen mogelijkheden te zien voor een eventuele herplaatsing van het pinapparaat: “Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek zou graag in Lichtenvoorde willen blijven met de voorzieningen die er momenteel zijn; een geldautomaat en een sealbagautomaat. Helaas is het alleen zo dat het pand aan de Raadhuisstraat 4 wordt gesloopt. We hebben grondig de opties onderzocht. Door de beperkte houdbaarheid in verband met de komst van Geldmaat zien wij geen andere keuze dan onze klanten te informeren over het verdwijnen van de eerder genoemde automaten. Dit hebben we reeds opgestart", zo laat de Rabobank weten. In 2019 en 2020 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank langzaamaan plaats voor de automaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.