Afbeelding
Foto:

Longa '30 viert kampioenschap

LICHTENVOORDE - Tijdens het Longa-weekend, en op dezelfde dag dat Longa '30 in De Gelderlander de Top 5 van het afgelopen seizoen aanvoerde (en SV Grol in de Flop 5 bovenaan stond), hield de Lichtenvoordse voetbalvereniging een kampioensreceptie in 't Zwaantje. Een aantal sprekers keek met de ruim 150 belangstellenden terug op het afgelopen seizoen en vooral vooruit naar het komende seizoen, waarin Longa '30 na vijf jaar afwezigheid weer gaat acteren in de hoofdklasse.

Door Mark Ebbers

Spreekstalmeester Theo Hulshof, voorzitter van de voetbaltechnische commissie, heette iedereen welkom, de buurtvoetbalverenigingen en vooral ook Rohda Raalte, afgelopen seizoen een van de grote concurrenten in de eerste klasse. En natuurlijk de succesvolle selectie zelf. Hulshof benadrukte het belang van opleiding: "De jeugd opleiden is de kurk van onze club. Die jeugd zien we misschien over een jaar acht hier terug aan de kampioenstafel."

Wethouder Jos Hoenderboom verving als vertegenwoordiger van de gemeente Oost Gelre zijn collega Bart Porskamp van sportzaken. Laatstgenoemd was vanwege gezondheidsredenen verhinderd. Hoenderboom benadrukte nog eens het belang voor vrijwilligers voor een grote vereniging als Longa '30. "De vrijwilligers rond het eerste, maar zeker ook de vrijwilligers voor de F-jes op zaterdagmorgen." Als Zieuwentenaar verheugde hij zich al op de derby's tussen RKZVC en Longa in het seizoen 2019/2020.

Longa '30-voorzitter Leo Groeneveld trok het kampioenschap breed: "De hele vereniging is kampioen geworden." Hij vertelde dat in het komende seizoen (intensiever) wordt samengewerkt met Centrum in Beweging. Onder andere om zo snel en zo goed mogelijk te kunnen handelen bij blessureleed, iets wat de eerste selectie het afgelopen seizoen zeker niet bespaard bleef.

Eef Steentjes van de Businessclub Vrienden van Longa '30 meldde dat de na de Graafschap grootste businessclub van de Achterhoek het komend seizoen de 200 leden hoopt en verwacht te halen. KNVB-afgevaardigde Henk Plas feliciteerde 'het andere oranje' namens de voetbalbond en natuurlijk kreeg ook Longa 1-trainer Erik Zandstra het woord.

Na afloop werd er nog doorgepraat en geproost aan de overkant in De Treffer.


Noud Garstenveld opnieuw NFF Nederlands Kampioen BMX

LICHTENVOORDE - Noud Garstenveld mag zich wederom een jaar lang NFF Nederlands Kampioen BMX noemen. Hij won op tweede pinksterdag op overtuigende wijze in Berlicum de nationale titel bij de jongens 14 jaar. De gehele dag toonde hij al zijn uitstekende vorm. Als één van de grote favorieten ging hij de finale in en alsof hij totaal geen druk voelde vloog hij weg bij de start en heeft hij geen moment zijn tegenstanders het gevoel gegeven dat er ook maar iets te halen viel.

Naast deze kampioen was er namens de FCCL ook nog een vice-kampioen. Sven Berendsen eiste bij de cruisers een mooie tweede plek op. Ook Sieb Deunk had een uitstekende dag en zag die bekroond worden met een derde plaats. Finaleplaatsen waren er eveneens voor Levi Hubers (4de plaats) en Jacco Hubers (8ste plaats), Timo Boesveld (7de plaats) en Jelle Terhorst (7de plaats).


Harrie Waalders tweede op biljartkampioenschap

ZIEUWENT/ RUURLO – Ruurlo was in de afgelopen weken sterk vertegenwoordigd tijdens de persoonlijke biljartkampioenschap van Zieuwent – Mariënvelde. Maar liefst tien Ruurlose biljarters namen deel aan het 36ste kampioenschap. En niet zonder succes. De Ruurloërs Theo Kasteel en Johan Rouwenhorst werden respectievelijk derde en vierde. Winnaar werd Frits Gierveld uit Meddo, tweede werd Harrie Waalders uit Lichtenvoorde.

Aan het kampioenschap namen in totaal 95 biljarters deel. De voorrondes van het toernooi werden gespeeld op drie locaties, te weten Clubhuis 't Kevelder in Zieuwent en bij de café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde. Een ieder speelde acht wedstrijden in twee verschillende poules. Na de poulefase gingen de beste 32 spelers door naar de finaleronde die volgens het knockout-systeem werd gespeeld. Tijdens het toernooi werd Jan Dijkgraaf uit Epe in het zonnetje gezet omdat hij in al die 36 jaar aan het toernooi heeft deelgenomen. Uiteindelijk bleven er voor de finaleavond vier spelers over die streden om het kampioenschap. Winnaar werd Frits Gierveld uit Meddo met 75 caramboles. Tweede Harrie Waalders uit Lichtenvoorde met 53 caramboles, derde Theo Kasteel uit Ruurlo met 75 caramboles en vierde Johan Rouwenhorst uit Ruurlo met 50 caramboles. Er waren bloemen en een enveloppe met inhoud voor de finalisten. Ook was er een attentie voor Marga Heutinck en Bennie Waalderbos omdat zij beiden op één carambole verloren in de finale. Al met al kunnen de organisatoren terugzien op een mooi toernooi. Een compliment voor de organisatie en natuurlijk voor het barpersoneel dat voor het natje en droogje zorgde, is op z'n plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding