Shana van der Vlist op het podium. Foto: PR
Shana van der Vlist op het podium. Foto: PR Foto:

Shana van der Vlist
Motorcross- 20 jaar- uit Apeldoorn

Tweede plaats in het Europees Kampioenschap Motocross Women

De laatste wedstrijd van het EK was in het weekend van 15 en 16 juni, in Arnhem. Het werd een spannende wedstrijd voor mij. Met een achterstand van 21 punten begon ik aan het weekend.

Het was een groot gat om nog goed te maken, daar was ik me van bewust, toch wilde ik alles geven. In motorcross is namelijk van alles mogelijk, het is tenslotte een mechanische sport en een foutje is snel gemaakt.

Na een seizoen met ups en downs, had ik er in Arnhem erg veel zin in. Er stond redelijk wat druk op me. Veel sponsors, supporters, vrienden, familie en pers waren aanwezig in Arnhem. Toch probeerde ik me te focussen op de wedstrijd en me daarover niet druk te maken. Dat lukte heel goed, want ik won beide manches! Beter kon ik het niet doen, dus ik was superblij dat ik deze laatste wedstrijd winnend kon afsluiten. Dit betekende voor mij een tweede plek in de eindstand van het EK!
Met vijf van de tien manche-overwinningen, kijk ik terug op een paar hele goede wedstrijden. Ik had de meeste manche-overwinningen dit seizoen. Daarnaast heb ik veel geleerd, zeker tijdens de wedstrijden in Duitsland en Denemarken, waar het rijden toch niet zo lekker ging en waar ik ook veel punten heb verloren. De leerpunten neem ik zeker mee in de laatste paar wedstrijden voor het WK.

De komende periode staat vol in het teken van trainen. Ik heb dit jaar nog drie belangrijke wedstrijden voor het wereld kampioenschap. In het weekend van 27 en 28 juli is voor mij de derde wedstrijd voor het WK in Tsjechiƫ, Loket. Een baan waar ik hele goede herinneringen aan heb. In augustus moet ik nog naar Italiƫ en in september ga ik naar Turkije. Dit zijn allemaal banen met een harde ondergrond, dat is dus ook waar ik mij op ga focussen tijdens het trainen.

Wil je weten hoe die drie wedstrijden voor mij verlopen (en alles wat mij nog te wachten staat)? Volg me dan op mijn social media of via zwartecross.nl/talententuin.
Instagram: Shanavdvlist188
Facebook: Shana van der Vlist #188
www.shanavandervlist.nl