Het insectenhotel in de ontmoetingstuin. Foto: eigen foto
Het insectenhotel in de ontmoetingstuin. Foto: eigen foto

Wijkvereniging 't Hooiland
volop in beweging

LICHTENVOORDE - Het is al bijna een jaar geleden dat de Ontmoetingstuin op 't Hooiland werd geopend. In dit jaar heeft de vereniging niet stilgezeten. Er is een nieuw bestuur dat met fris enthousiasme aan de slag is gegaan en er is er volop onderhoud aan de tuin gepleegd door de onderhoudsploeg.

Hooiland Avonturendagen voor alle kinderen uit Oost Gelre

Moestuin 't Schöppenhöfke staat er goed bij. Wijkbewoners kunnen op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur hier terecht, om de geoogste groente te komen halen. Bij wijkgebouw de Schoppe staat een stelling waarin de resterende groente neergelegd wordt. Ook daar kunnen bewoners groenten ophalen. Er wordt een kleine bijdrage (op vrijwillige basis) gevraagd zodat de moestuin volgend jaar weer kan worden ingezaaid.

Ook de vrijwilligers van de bouwploeg zitten niet stil. Zo zijn de afgelopen weken twee prachtige insectenhotels gebouwd, die inmiddels ook geplaatst zijn. Die zijn zeker een bezoekje waard. De hele ontmoetingstuin is nu een lust voor het oog. Er zijn diverse activiteiten voor de wijkbewoners gaande in en rondom de Schoppe.

Hooiland Avonturendagen voor kinderen in Oost Gelre
Tijdens de zomervakantie zijn er de bekende avonturendagen, waarbij de Schoppe als uitvalbasis dient. Dinsdag 23 juli is er een pannenkoekenfestijn, dinsdag 30 juli paint your name, dinsdag 20 augustus blote- voeten pad en op dinsdag 27 augustus is er een theatermiddag. Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van groep 4 tot en met 8 uit de gemeente Oost Gelre. Aanmelden via avonturendagen@alsjemazzelhebt.nl.