Foto: organisatie Kidspret
Foto: organisatie Kidspret Foto:

Kidspret Springkussen Festival Lievelde

LIEVELDE - Na het succes van vorig jaar kunnen kinderen deze zomer ook weer komen springen, spelen en spetteren tijdens Kidspret Springkussen Festival. Het festival waarbij de kids centraal staan heeft naast springkussens ook een waterbaan om lekker af te koelen. Het evenement vindt plaats van woensdag 24 juli tot en met zondag 4 augustus op het terrein van kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Springkussens en lekker afkoelen
De wei staat vol met allerlei springkussens voor groot en klein. Kussens met beweging, een kasteel, een octopus, een klimkussen en stormbanen. Maar ook is er aan de kleintjes gedacht met een ballenbak en een peuterkussen. Een interactief spellenkussen zorgt voor een combinatie tussen gamen en bewegen. Ook is er een natte hoek met een waterbaan en vanaf het terras is er zicht op het terrein. Net als op een 'echt' festival kunnen de bezoekers met muntjes betalen. Iedereen krijgt een polsbandje waarmee je het terrein op- en af kunt.

Het Kidspret Springkussen Festival is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en de kinderen kunnen de hele dag blijven spelen. Kaasboerderij Weenink zit aan de Eimersweg 3 in Lievelde. Meer info en voordelig tickets verkrijgbaar online: www.kidspret.nl


Fiets de Boer op in Halle

HALLE - Op woensdag 7 augustus wordt er een fietstocht georganiseerd door de mooie omgeving van Halle. De tocht is ook ongeveer 30/35 kilometer. Ook deze keer stellen diverse agrarische en aanverwante bedrijven hun bedrijf open. Er is ruimschoots gelegenheid om de bedrijven te bekijken. De start is tussen 10.00 en 12.00 uur bij Eetcafé De Woage aan de Dorpsstraat 21 in Halle. Hier ontvangen deelnemers een routebeschrijving. Onderweg kan men genieten van de mooie bedrijven, de prachtige omgeving, een hapje en drankje en muziek. Tot slot zullen er ook weer diverse kramen opgesteld staan. De deelnemende bedrijven hebben hun deuren tot 16.00 uur opengesteld. Opgave voor de fietstocht is niet nodig. De organisatie van beide fietstochten is in handen van Stichting De Boer Op Zelhem-Halle en omgeving. Voor informatie mail bertusenrikie@gmail.com of bel 0314-621694.


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op vrijdag 26 juli in de Antoniushove.

Concert Mart Hillen: vandaag het tweede deel van het concert dat fingerstyle-gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde in 2018 gaf in schouwburg De Storm. Mart combineert zijn muziek met persoonlijke verhalen.

ZSOM Regiojournaal

Openluchtspel Haart: geniet van het eerste deel van het tweede bedrijf van openluchtspel 'Gin reuring zonder veurruutgang', opgevoerd bij boerderij Haartmans aan de Buninkdijk in Aalten.

Op www.zsom.nl en youtube kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het regiojournaal.


Leer bridgen bij Bridgeclub Zieuwent

ZIEUWENT - Bridgeclub Zieuwent heeft plek voor nieuwe leden. Daarom organiseren zij dit najaar een cursus. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten voor geïnteresseerden die de grondbeginselen van dit boeiende kaartspel willen leren. Wordt men daarna lid van de Bridgeclub Zieuwent, dan zijn hier geen kosten aan verbonden en kan men direct iedere woensdagavond en elke tweede zondagochtend van de maand meebridgen. Zowel de lessen als de spelavonden/-ochtenden vinden plaats bij Het Witte Paard aan de Dorpsstraat in Zieuwent. Bij voldoende belangstelling start deze cursus in het najaar van 2019. Er wordt gespeeld in twee lijnen en ook meer ervaren bridgers zijn van harte welkom om eens bij BCZ mee te bridgen en sfeer te proeven. Meer informatie bij Riky Weijers (0544-351 445) of Gerry Koppenens (0544-372 367). www.bridgeclubzieuwent.nl