Anne Boerboom samen met Gilles Dejong. Foto: Koolmees Photography
Anne Boerboom samen met Gilles Dejong. Foto: Koolmees Photography

Zwarte Cross 2019: een in alle opzichten indrukwekkende editie

LICHTENVOORDE - Het overlijden van een achttienjarige bezoeker van de Zwarte Cross zorgde ervoor dat deze editie niet uit enkel blijdschap bestond. Mooi, of beter gezegd indrukwekkend, was de manier waarop organisatie, familie, vrienden en bezoekers omgingen met deze enorme klap. De ereronde zondagochtend zal alle aanwezigen nog lang bijblijven.

Indrukwekkend in positieve zin was ook de rest van het festival te noemen. Van de dartwedstrijd in de Megatent tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen tot een optreden van het Oost Gelders Jeugd Orkest. Er zijn weinig plekken waar het veelzijdiger is dan op de Zwarte Cross. Een krant telt te weinig pagina's om dit te beschrijven (een boek komt eerder in de buurt), neem daarom ook vooral een kijkje op de website van deze krant voor meer verslagen, video's en foto's.


Durfal Anne had een wereldprimeur te pakken

LICHTENVOORDE - "Aaaaah", verzucht waaghals Anne Boerboom (25) uit Winterswijk met trillende beentjes, nadat ze een slokje ijskoud bier heeft gedronken. En of die smaakt! Deze heldin die niet vies is van een beetje avontuur trapte namelijk de stuntreeks tandembackflips met onervaren bezoekers af. In de volksmond noemen we dat een salto achterover - hoog in de lucht - op de crossmotor. Dat niet achter maar voorop bij de wél ervaren Belgische stuntman Gilles Dejong. De bijnaam van deze ware motorcross- supermoto- én freestyletopper is The Natural.

Door Kelly Heerink

Best een stoere vent dus. En nog knap om te zien ook, zo kunnen de meiden al dan niet gillend beamen. "Maar vooral meelevend", voegt Anne eraan toe. "Dat had ik ook gehoopt, aangezien ik vlak van tevoren ineens een zenuwinzinking kreeg. Poeh, buikpijn!" Herhaaldelijk kalmeerde Gilles zijn mede-stuntvrouw met woorden die ons wel erg bekend in de oren klinken - de Engelse versie van 'alles komt goed'!

"Toen we na de sprong weer de grond raakten, vroeg hij direct hoe het met mij ging, superlief!" Als Anne haar biertje op heeft en de adrenaline niet meer door haar lijf heen giert, stelt ze: "Ik zou het zo weer overdoen."

Tante Rikie feliciteert Michael van Gerwen met zijn overwinning. Foto: Bart Heemskerk