Zwarte Crossers spoelen het stof van hun lijf in zwembad Meekenesch. Foto: Martijn Koolmees
Zwarte Crossers spoelen het stof van hun lijf in zwembad Meekenesch. Foto: Martijn Koolmees

'We hebben een paar chloortabletjes extra nodig'

Jeroen Scheuter: 'We hebben een paar chloortabletjes extra nodig'

LICHTENVOORDE - 'Badmeester, word ik al bruin? Jij niet, maar het zwembadwater wel, knasterd!' Jeroen Scheuter, de David Hasselhoff van Lichtenvoorde en omliggende kerkdorpen, tuurt naar de tsunami van water en zand die ontstaat in zwembad Meekenesch. "Ik zie de bodem nauwelijks meer. We moeten er dit weekend heel wat extra chloortabletjes tegenaan gooien." Van vrijdag tot en met zondag bood het zwembad Zwarte Crossers 's ochtends een wel heel speciaal wellness-arrangement.

Door Gerwin Nijkamp

Onder leiding van een hardcore badjuf ('rennen in slow motion is voor tutjes in rode badpakken') werken de crossers zich het stof uit de bilnaad tijdens de aqua gym. Het klotsende water spoelt de gigantische muurschildering bijna weg.
Als de jongens en meisjes met hun tong tot op de tenen puffend het bassin verlaten, kunnen ze op adem komen in de beachbar of in de zwembadbioscoop waar Jackass The Movie wordt afgespeeld. Nog efkes langs de McKenensch voor een vette hap en de Zwarte Crossers zijn weer helemaal opgeladen om een volle dag te knappen op de Zwarte Cross.
De vijfentwintig vrijwilligers die deze poolparty mogelijk maken trouwens ook. Als het zwembad gestofzuigd is, gaan zij hun gasten vol goede zin achterna richting het festivalterrein. Badmeester Jeroen: "We leven hier met z'n allen weken naartoe. De festivalgangers brengen zo'n geweldige sfeer mee. Daar krijgen wij energie van!"