'Nearly there' een werk van Heleen Simons. Foto: PR
'Nearly there' een werk van Heleen Simons. Foto: PR

Openluchtdienst KRANGE in dialect

LICHTENVOORDE/ZIEUWENT - Zondag 18 augustus is er een extra bijzondere kerkdienst in de Achterhoekse streektaal, met live muziek én in de open lucht. De kerkdienst wordt georganiseerd door protestante gemeente Lichtenvoorde. Iedereen is van harte welkom om 11.00 uur bij Camping Woltas aan de Zieuwentseweg 53 in Zieuwent. Na afloop van de kerkdienst is koffie, thee en limonade. Voor de kinderen is er een activiteit. Bij minder goed weer is er gelegenheid om binnen te zitten.

Voorganger is ds. Hans Hinkamp. Hij kijkt uit naar deze bijzondere kerkdienst. "De protestantse gemeente Lichtenvoorde heeft al een heel oude traditie als het gaat om het houden van openluchtdiensten. Al 40 jaar geleden waren er kerkdiensten in de open lucht, destijds op het schoolplein. Men heeft het er nog steeds over. Daarom hebben we met een aantal mensen deze oude traditie opgepakt en nieuw leven ingeblazen. Wat er is dan mooier dan een openluchtdienst, bij de boerderij met de voeten in het gras en ook nog eens in de Achterhoekse streektaal!"


Expositie Wanderlust van Heleen Simons in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Van 6 juli tot en met 11 augustus exposeert kunstenares Heleen Simons met Wanderlust in de bovenzaal van de Koppelkerk. Wanderlust neemt de bezoeker mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa.

De expositie toont een serie dromerige, persoonlijke beelden, veelal in zwart wit. Aanleiding voor de expositie is de werkperiode die Heleen Simons in november 2018 heeft gehad bij Lokalen, ruimte voor creatief ondernemen in Lichtenvoorde. Deze werkperiode van een maand heeft Heleen aangegrepen om haar nieuwe project Wanderlust te starten. Een project met als uitgangspunt de drang om te willen dwalen: in het hoofd, maar ook op papier.

Wanderlust refereert naar de periode van de Romantiek. Een periode waarbij herwaardering voor de natuur, het mystieke en het intuïtieve een belangrijke plaats in ging nemen. Dit als reactie op de rationele Verlichting, de opkomst van de industrialisatie en de wetenschap. De kunstenares geeft hier een eigentijdse vertaling van. Wanderlust is een serie beelden waarbij niet alleen de lust tot dwalen in de thematiek te vinden is, maar ook de lust om te dwalen van beeld naar beeld.

De Koppelkerk is gevestigd aan de Koppelstraat 35 in Bredevoort en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.


www.heleensimons.nl


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op vrijdag 2 augustus in de Antoniushove.

Concert Mart Hillen: derde deel van het soloconcert van deze talentvolle fingerstyle-gitarist uit Lichtenvoorde. Het grandioze gitaarspel wordt gecombineerd met mooie, persoonlijke verhalen.

ZSOM Regiojournaal

Openluchtspel Haart: tweede deel van het tweede bedrijf van het openluchtspel over de gebeurtenissen van de familie Korthof in het jaar 1956.

Kijk ook op www.zsom.nl en youtube: u kunt kijken naar verschillende reportages en het regiojournaal.


Heleen Simons. Foto: Rick Mellink