'De ziekte heeft hier in de regio bekendheid gekregen, dat is een hele stap'

Vervolg van de voorpagina.

"We hebben ook voor de vrijdagavond gekozen omdat veel voetbalteams dan makkelijker deel kunnen nemen, in plaats van op zondag als ze moeten spelen. Het eerste team van VVG, waar ik trainer van ben, zal deelnemen en de spelers van het eerste team van RKZVC werken als vrijwilligers mee aan het evenement", vult Lars aan. "We hopen zo veel mogelijk mensen deze kant op te krijgen. Zoals leden van de lopersverenigingen uit de buurt, als een soort van extra training. Iedere deelnemer krijgt na afloop een tasje met eten en drinken, gesponsord door Lidl Lichtenvoorde. Voor de nummers 1, 2 en 3 van het hardlopen hebben we leuke prijzen." De muzikale omlijsting op het terrein wordt verzorgd door DJ Waldo Rhebergen, die ook het geheel aan elkaar praat.

Voor iedere deelnemer staat na afloop een tasje met eten en drinken klaar

De broers zijn blij met de medewerking van het Sourcy Center. "We mogen kosteloos van alle faciliteiten gebruik maken. De mogelijkheid bestaat om na afloop hier te douchen en na te praten tijdens een gezellig samenzijn, al zullen alle officiƫle zaken zich zoveel mogelijk buiten afspelen", vult Lars aan.

Bekendheid
Manouk en Stef nemen een stuk ervaring mee van eerdere edities en hopen eveneens op een grote deelname. "De eerste keer werden we overdonderd door de grote belangstelling. 's Morgens bij het inschrijven kwam op het laatst nog een bus vol lopers uit Beltrum. De start was daardoor iets later", weet Stef nog. "Ik hoop op nog meer deelname, op een nog groter succes", vult Manouk aan. "Het belangrijkste is dat de ziekte hier in de regio bekendheid heeft gekregen. Dat is al een hele stap. Stap 2 is continu geld blijven inzamelen voor onderzoek."

Inschrijven
De starttijd van de 10 km hardlopen is 18.45 uur, 5 km hardlopen 19.00 uur. Beide afstanden wandelen beginnen tegelijk, om 19.05 uur. De kosten van deelname bedragen 10 euro voor het hardlopen (onder de 16 jaar 5 euro) en 5 euro voor de wandeltocht, alle leeftijden. Inschrijven kan op onderstaande website.


www.huntingtonoostachterhoek.nl