Hang (zelfgemaakte) slingers op om te laten zien dat je meedoet aan de rommelmarkt. Foto: Annekée Cuppers
Hang (zelfgemaakte) slingers op om te laten zien dat je meedoet aan de rommelmarkt. Foto: Annekée Cuppers

Hooiland ruimt de zolder op

LICHTENVOORDE - Hooilandbewoners die hun vakantie hebben gebruikt om eens lekker de zolder of garage op te ruimen, kunnen op vrijdag 23 augustus van 11.00 tot 17.00 uur hun spullen te koop aanbieden aan het publiek. De verkoop vindt plaats vanuit de eigen voortuin, oprit of garage en bij buurthuis De Schoppe.

Wijkbewoners die deel willen nemen aan deze ludieke rommelmarkt, kunnen zich aanmelden via rommelmarktaanhuis@gmail.com. Per omgaande ontvang je tips voor de verkoop. De bedoeling is een lijst aan te leggen van deelnemende adressen. Door het ophangen van slingers, vlaggetjes of een spandoek laat je zien dat je meedoet. Zelf geen ruimte bij huis om spullen te verkopen? Neem je spullen én een kleedje mee naar De Schoppe en breng daar je overtollige huisraad en speelgoed aan de man.


Muziek brengt levensgeluk voor mensen met dementie

LICHTENVOORDE - Op 28 augustus vertelt Richard Jongetjes over het project Music & Memory en wat muziek voor mensen met dementie kan betekenen. In mei van dit jaar ging dit project van start in de Achterhoek. Verschillende zorgorganisaties, netwerk dementie Achterhoek, trajectbegeleiders, Figulus en Boogiewoogie doen hier aan mee. Het is bedoeld voor mensen met dementie.

Persoonlijke muziek via de methodiek Music & Memory bij mensen met dementie, kan zorgen voor meer plezier en geluk, meer communicatie, alertheid, minder pijn, valincidenten en agressie, verminderen van passiviteit dan wel loopdrang. Het is een methodiek die een stukje levensgeluk kan brengen zowel voor de mensen met dementie als de mantelzorger. Wilt u weten, wat Music & Memory precies inhoudt? Kom dan woensdag 28 augustus naar het Alzheimer Café in Lichtenvoorde in het Grand Café van woonzorgcentrum Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33. De avond start om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en duurt tot circa 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Over het Alzheimer Café in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt. Meer informatie op de site.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland