Maxime Bennink bij haar nieuwe club. Foto: Reading FC
Maxime Bennink bij haar nieuwe club. Foto: Reading FC Foto: Reading FC

Maxime Bennink maakt overstap naar Reading FC

'Reading is een mooie middenmoter. Daar kun je geen 'nee' tegen zeggen'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Verlengde Maxime Bennink (22) onlangs nog haar contract bij PEC Zwolle met een jaar, afgelopen week maakte zij de oversteek naar Engeland om aldaar uit te gaan komen voor Reading FC, uitkomend in de Women's Super League in Engeland.

Reading ligt een half uur rijden ten westen van Londen. De jeugdinternational van Oranje O-23 tekende een contract voor een jaar. Maxime kwam uit voor PEC Zwolle vanaf 2016, na eerst twee seizoenen bij FC Twente Vrouwen onder contract te hebben gestaan. "Ik vond het best wel vervelend voor PEC, maar ze wisten dat ik er gebruik van kan maken, maar ze waren blij voor me", laat Maxime vanuit Engeland weten. Daarvoor kwam ze uit in de jeugd van sv Grol, waar ze speelde in jongensteams. Ondanks dat ze bijgetekend had, werd de stap na goed overleg naar de hoogste divisie van Engeland tóch mogelijk gemaakt. Technisch manager Sebastiaan Borgardijn hierover op Facebook PEC Zwolle Vrouwen: "Hoewel het voor de club een flinke aderlating is dat Maxime zo kort voor de competitiestart vertrekt, zijn we ook wel trots dat wij opnieuw een speelster afleveren aan een club uit de Engelse Super League. Maxime had onlangs inderdaad haar contract verlengd, maar wij wisten dat zij een vurige droom had om in het buitenland te spelen. Maxime is jong, talentvol en heeft in Zwolle altijd een prima houding gehad, zowel op als naast het veld. We gunnen haar daarom dit nieuwe hoofdstuk in haar leven."

Ook haar nieuwe club kondigde de komst van haar groots aan. Met de kop 'Women sign Dutch youth international Bennink' en lovende woorden van blijdschap. 'Reading FC Women are very pleased to announce the signing of Dutch forward Maxime Bennink. Manager Kelly Chambers said, "Maxime is a player that was brought to my attention and after watching her, I knew she would definitely fit in and strengthen my squad. She is very young, direct forward player who will give me different dimension in my front line. I am excited to get working with her. The Groenlo-born forward spent the last three seasons in the Eredivisie with PEC Zwolle." Aldus www.readingfc.co.uk.

Clausule
Maxime heeft inmiddels haar eerste teamactiviteiten achter de rug is erg blij met de overgang. "Ik had getekend bij PEC maar wel een clausule in het contract opgenomen dat als er belangstelling van een buitenlandse club zou komen ik dan zou kunnen vertrekken, als het een club was die mij wel wat leek. De laatste dag van mijn vakantie meldde Reading zich bij mijn zaakwaarnemer en binnen twee weken is het rondgekomen en zit ik er al. Reading is een mooie middenmoter. Daar kun je geen 'nee' tegen zeggen. Ik volgde de Engelse competitie al en kende de club zo al wel een beetje. Ze wilden er graag een buitenspeler bij hebben en zo kwamen ze bij mij terecht." Haar eerste indrukken in haar nieuwe omgeving zijn positief. "Iedereen is vriendelijk hier, ze willen je helpen. Het zal nog even wennen zijn maar ik heb er een goed gevoel over." Met drie Engelse teamgenotes woont ze in een appartement. De taal is geen probleem voor haar. "Zolang ze maar niet te snel praten gaat dat prima." De selectie van Reading FC bestaat naast Engelse speelsters en Maxime uit twee Noorse speelsters, een Duitse, een paar Schotse en Ierse speelsters en een IJslandse. Tegen de sterke concurrentie ziet ze niet op. "Het is logisch dat hier meer concurrentie is, maar we gaan het wel zien." In de Engelse Super League komt ze te spelen tegen Nederlandse wereldsterren als Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Vivianne Miedema (Arsenal) en Jacky Groenen (Manchester United). Ze ziet het spelen in een sterke competitie als een voordeel voor haar doorontwikkeling en mogelijk voor het in aanmerking komen voor Oranje O-23 waar ze na de competitie mee uitkwam op een toernooi in Zweden.

Maxime werd overstelpt met reacties op haar transfer. "Op de dag dat het nieuws naar buiten kwam, had ik een teamactiviteit, en de hele dag geen telefoon. Nadat ik de mobiel weer aanzette, ontplofte die bijna van de reacties." Haar eerste wedstrijd speelt ze uit tegen Valencia. "We zijn vanaf zondag op trainingskamp in Spanje en dan spelen we een oefenwedstrijd tegen Valencia."


Agrarische bedrijven openen deuren bij 'Fiets de boer op'

RUURLO - Op dinsdag 20 augustus vindt er de jaarlijkse fietstocht 'Fiets de boer op' plaats. Vier agrarische en aanverwante bedrijven in de omgeving van Ruurlo en Geesteren openen de deuren voor het publiek tijdens de Reurlse Zommerdagen.

Belangstellenden kunnen 20 augustus vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur de fietsroute starten vanaf de parkeerplaats van café-restaurant De Keizerkroon aan Dorpsstraat 15 in Ruurlo. De tocht is ongeveer 36 kilometer lang en leidt de fietsers naar onder meer een boomkwekerij, een melkveebedrijf en hertenhoeve HertenHoeve de Lavei. Onderweg kan men tijdens de tocht natuurlijk genieten van de prachtige omgeving van Ruurlo en omstreken. De deelname bedraagt voor volwassenen 2,50 per persoon en voor kinderen tot en met twaalf jaar 1 euro per persoon. Voor meer informatie: Tonie Klein Brinke, e-mailadres: deboeropruurlo@gmail.com