De kinderspelen zijn ieder jaar weer een groot succes onder de jeugd. Foto: PR Bloemencorso
De kinderspelen zijn ieder jaar weer een groot succes onder de jeugd. Foto: PR Bloemencorso

Collecte CorsoKIDS en Kinderspelen

LICHTENVOORDE – Van 18 tot en met 24 augustus collecteren vrijwilligers van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde huis aan huis om geld in te zamelen voor de kinderspelen en CorsoKIDS. "Wij willen de jeugd zo jong mogelijk betrekken bij het corso. Zij zijn immers de wagenbouwers van de toekomst", aldus bestuurslid SBL Chantal Dusseldorp-Lansink.

Het Bloemencorso wordt met inzet van een groot aantal vrijwilligers georganiseerd. Desondanks brengt de organisatie veel kosten met zich mee. Chantal Dusseldorp-Lansink: "Daarom vragen wij de inwoners van Lichtenvoorde om ons te steunen. De collectegelden worden gelabeld en gebruikt voor de kinderspelen, de CorsoKIDS en tal van andere activiteiten om de jeugd vertrouwd te maken met ons corso. Wij zijn erg blij met de vrijwilligers die hiervoor hun vrije uren opofferen en hopen dat dit wordt gewaardeerd met een gulle gift."

Kinderspelen
De kinderspelen vinden dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. "Basisschoolkinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen gratis meedoen aan verschillende spelletjes en activiteiten op het Switeterrein aan de Hendrik Leemreizestraat 2. Ook dit jaar gaan we weer proberen de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen", aldus Chantal.

CorsoKIDS
Kinderen die mee willen doen aan het corso kunnen zich tot en met zondag 25 augustus aanmelden via de CorsoKIDS website. Dahlia's kunnen tot vrijdag 30 augustus besteld worden. Chantal: "De dahlia's en de lijm worden gratis verstrekt. Op de website staat daarnaast veel informatie over het bouwen van een kindercorsowagen. Wij hopen dat de CorsoKIDS ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd zijn op 8 september!"


Expositie Corso door de jaren heen

LICHTENVOORDE - De onlangs geopende expositie 'Corso door de jaren heen' staat momenteel opgesteld bij de Bibliotheek aan de Dijkstraat. Wegens vakantiesluiting is de vestiging deze week gesloten.

De expositie biedt een overzicht van 90 jaar Bloemencorso en is een 'must' voor iedereen die zich direct of indirect met dit Lichtenvoords immaterieel cultureel erfgoed verbonden voelt. De foto's en teksten geven niet alleen een beeld van het corso maar zijn tevens een afspiegeling van Lichtenvoorde en zijn bewoners door de jaren heen en is daarom voor een breed publiek interessant.

Vanaf maandag 19 augustus is de Bibliotheek weer geopend en is de expositie nog tot en met 24 augustus aldaar te bezichtigen. Daarna verhuizen de 10 panelen naar de Antoniushove aan de Rapenburgsestraat waar de expo tot en met 1 september te zien is. Van 2 tot en met 6 september staan de panelen opgesteld in het gemeentehuis en op corsozondag is de expositie te bezichtigen op het tentoonstellingsterrein.

De panelen met historisch materiaal over 90 jaar corso zijn interessant voor jong en oud. Foto: Annekée Cuppers
De panelen met historisch materiaal over 90 jaar corso maken bij jong en oud verhalen los. Foto: Annekée Cuppers