Nu kunnen de bezoekers ook bij slecht weer komen knuffelen. Foto: PR Wentholtpark
Nu kunnen de bezoekers ook bij slecht weer komen knuffelen. Foto: PR Wentholtpark

Goed geoliede vrijwilligersmachine

Vervolg van de voorpagina

De liefde voor de dieren zelf maar vooral voor de bezoekers, is de drijfveer van alle vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om de kinderboerderij draaiende te houden. Extra handen waren er nodig het afgelopen jaar om de knuffelruimte te bouwen. "Zo'n 80 procent van de werkzaamheden is door vrijwilligers uitgevoerd," vertelt een bestuurslid van Stichting Wentholtpark. "Gelukkig kunnen we de vrijwilligers nu ook wat teruggeven. De binnenruimte willen we onder meer gebruiken om de saamhorigheid binnen onze vrijwilligers te versterken, door een maandelijkse inloop te organiseren voor een gezellig bakje koffie." Dat de vrijwilligers vanaf nu naar de toilet kunnen en koffie kunnen zetten is een luxe. Tot voor kort was er geen toilet of watervoorziening, zelfs het water voor de dieren moest van huis meegebracht worden. Gebrek aan enthousiasme is er niet bij de vrijwilligers. Sterker nog, er staan tal van ideeën op stapel zoals: hondsvrij maken voor allochtonen, cursussen geven, lezingen en themadagen. "We doen alles op zijn tijd", benadrukt hij, "Het moet vooral leuk blijven voor de vrijwilligers, we willen ze niet overvragen."

Kinderen met- en zonder beperking samenbrengen
Het samenbrengen van kinderen en volwassenen met en zonder beperking is één van de doelen van de uitbreiding van de kinderboerderij. Veel basisschoolkinderen van het regulier onderwijs bezoeken de dierenweide regelmatig maar de dierenweide is ook favoriet bij de leerlingen van Het Bariet. Zij steken wekelijks hun handen uit de mouwen om de vrijwilligers een handje te helpen met dieren voeren, hokken schoonmaken, takken uit de weide halen en nestkastjes timmeren. "Iedereen kan wat doen binnen zijn of haar mogelijkheden," vertelt een enthousiaste vrijwilliger. "De tafels in het nieuwe binnenverblijf hebben we zo gemaakt dat een rolstoel er goed onder past."

'Tot voor kort moesten we het water voor de dieren van huis meebrengen'

Muziek, lekkers en creativiteit
Op zaterdagmiddag 31 augustus wordt het binnenverblijf officieel geopend. Muzikaal wordt de middag opgeluisterd door de Rainbowband. Stichting Landschapskudde Oost Achterhoek zorgt voor creatieve invulling zoals steenvilten, schilderen en houten schapen versieren. Van 11.30 uur tot 15.00 uur is het park open. Om 12.30 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Karel Bonsen. Alle belangstellenden zijn daarbij van harte uitgenodigd.