Het straattheater-team van de Lichtweken. Foto: organisatie Lichtweken
Het straattheater-team van de Lichtweken. Foto: organisatie Lichtweken Foto:

Feest bij de E&R-lichtweken

LICHTENVOORDE - FEEST! was dit jaar het thema tijdens de jaarlijkse Lichtweken van geloofsgemeenschap LICHT. Afgelopen week voor de zesde keer bij speeltuin de Els, twee weken geleden voor de 14de en laatste keer bij buurthuis de Schoppe. Het enthousiaste team van de E&R (Evangelisatie en Recreatie) en de geloofsgemeenschap LICHT draaide een interessant programma in elkaar waar veel geïnteresseerden op af kwamen.

Thema: FEEST
Het waren dan ook feestelijke weken. Gezelligheid en samen plezier maken stonden centraal. Hierbij werd gekeken naar voorbeelden van feesten in de Bijbel en wat daar gebeurde. De dingen die de bezoekers daarvan konden leren werden dan weer gebruikt voor het eigen FEEST! Daarnaast was er iedere ochtend was er een kinderclub voor kinderen van vier tot acht jaar. Er werd geluisterd naar een verhaal uit de Bijbel, gezellige liedjes gezongen, geknutseld of spelletjes gedaan. Tijdens de tienerclub voor kinderen van negen jaar en ouder werden er thema's besproken die aansluiten bij deze leeftijd en ook weer gecombineerd met leuke spellen/activiteiten. De ouders konden aanschuiven bij de koffie/theetafel voor een gezellige babbel of een goed gesprek.

's Middags werden er eerst grote doeken feestelijk versierd, waar de kinderen dan later in de week wigwams van konden bouwen. 's Avonds was er voor ieder wat wils. De ene keer een bingo voor volwassenen, de andere keer sport en spel of een spannende spook- of smokkeltocht. Daarnaast werd er iedere dag een toneelstukje met een diepere bodem door het team opgevoerd. De laatste avond werd afgesloten met een gezellig kampvuur en het roosteren van marshmallows. Moe maar voldaan kijkt het team dan ook terug op twee mooie weken en hoopt iedereen volgend jaar of eerder weer terug te zien.

De organisatie licht toe: "Door het organiseren van zomerse projecten wil de E&R Gods liefde verspreiden onder hen die dit nog missen in hun leven. Via sport en spel willen ze kinderen en volwassen ontmoeten en daarbij getuigen van de liefde van God. De E&R doet dit samen met LICHT. LICHT staat voor Leven In Christus Heeft Toekomst en is een geloofsgemeenschap in Lichtenvoorde. Ook zij willen, de mensen in hun omgeving graag in contact brengen met de Liefde van Jezus Christus."

Meer informatie via www.lichtindeachterhoek.nl.


Laatste informatiebeurs voor Slag om Grolle 2019

GROENLO - Zaterdag 31 augustus van 13.00 tot 16.00 uur wordt de derde en laatste informatiebeurs georganiseerd voordat op 18, 19 en 20 oktober 2019 de 7de editie van De Slag om Grolle plaatsvindt. Op deze beurs in Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo kan eenieder terecht die geïnteresseerd is in de Slag om Grolle en/of gaat deelnemen in de binnenstad. Voor informatie, patronen of om inkopen te doen bij de diverse handelaren.

De organisatie van de Slag om Grolle verkoopt kledingpatronen, er is informatie over wat 'goed en fout' is als je iemand uit 1627 wilt uitbeelden, en ook voor algemene informatie ten behoeve van de binnenstadgroepen lopen er vrijwilligers rond.
Bril in Mode heeft informatie over daglenzen, om zonder moderne bril de Slag te kunnen beleven. Er zijn diverse handelaren in stoffen, accessoires, hoeden etc. De Handwerkclub zal present zijn met warme kousen. Deze keer zullen ook het Stadmuseum Groenlo en de Oudheidkundige Vereniging Groenlo aanwezig zijn. Zij zullen beide diverse boeken en tijdschriften verlopen. In het bijzonder het allernieuwste exemplaar van Grepen uit het Grols Verleden dat helemaal gewijd is aan de Slag om Grolle in 1627.


www.slagomgrolle.nl