Angelien (links) en Cristel (rechts) beleven enorm veel plezier aan hun beider passie. Foto: Henri Walterbos
Angelien (links) en Cristel (rechts) beleven enorm veel plezier aan hun beider passie. Foto: Henri Walterbos Foto:

Run2run start met Powerwalking en 'Slank en Fit programma'

LICHTENVOORDE - Sinds een jaar runnen ze hun eigen loopclub, run2run. Loopfanaten en loopmaatjes Angelien Rietberg uit Vragender en Cristel Waenink uit Harreveld. De dames stralen als ze over hun beider en gezamenlijke passie vertellen.

Door Henri Walterbos

"Onze leden zijn enthousiaste mensen die overal voor in zijn en die ons het vertrouwen geven. Zo kunnen we blijven vernieuwen en daar worden we zelf ook heel vrolijk van", begint Cristel. Run2run staat voor recreatief lopen met plezier. "We starten altijd met warmlopen, oefeningen voor de looptechniek, gaan door met een intervaltraining of duurloop en sluiten af met een cooling down. Voor de beginnende loper tot en met de semiprofessionele loper. We hebben drie verschillende loopniveaus, begeleid door gecertificeerde trainers", vult Angelien aan. Dat het enthousiasme van de dames overslaat op de groep blijkt uit de grote deelname aan de Lichtenvoordse Avondvierdaagse dit jaar. "We hebben met ruim 30 personen meegedaan. Fantastisch om te doen. Een erg leuke ervaring. Ook voor de teambuilding en gezelligheid. We zijn ook nog eens derde geworden. De eerste beker is binnen," lacht Angelien.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van run2run organiseren de dames voor de leden op 31 augustus een barbecue, in de Vlindertuin, onderaan de vlinderbrug, in Lichtenvoorde. "We hebben ons succes te danken aan onze leden maar ook door de medewerking van KeiFit," vertelt Cristel. "We kunnen hier starten, van de douche en toilet gebruik maken, de koffie staat klaar en we worden altijd hartelijk ontvangen."

Powerwalking
Run2run heeft drie hardloopmomenten, een recreatieve wandelgroep, met als aanvulling iets nieuws; Powerwalking. "Dat is voor mensen die hardlopen net iets te zwaar en het wandelen niet uitdagend genoeg vinden," aldus Cristel. "Een prachtige aanvulling op ons bestaande aanbod. Voor elk wat wils." "Powerwalking is het nieuwe wandelen," weet Angelien. "In een vlot wandeltempo spierversterkende oefeningen doen voor een betere conditie en optimale vetverbranding. Hiermee bereiken we een nieuwe doelgroep. Dit gaat lekker fanatiek en is zeer verrassend." Een gratis proefles meedraaien is mogelijk, alvorens te beslissen.

GewichtsbeheersingNU
Met Marije Krajenbrink, gewichtsconsulente uit Heelweg, beginnen de dames nog iets nieuws, het Slank en Fit programma. "Marije traint bij ons en geeft af en toe een avond over voedingsadviezen. Zo is deze nieuwe samenwerking ontstaan. Afvallen in combinatie met powerwalking. Het is zo fijn dat we het sportgedeelte in de buitenlucht doen. Lekker naar buiten om je hoofd leeg te maken," weet Angelien zelf ook. "Wij vinden het een mooie combinatie." Het 'Slank en fit programma' is een compleet plan van 12 weken, waarin voedingsadvies, gedragsverandering en powerwalking centraal staan. Het programma start op dinsdagavond 10 september vanaf De Eendracht in Varsseveld. Deze cursus is in groepsverband, in kleine groepen, met veel persoonlijk contact, te beginnen met een persoonlijke intake. Ook maakt Marije voor iedereen een voedingsschema op maat. Iedere week wordt begonnen met een uur powerwalking, verzorgd door Cristel, gevolgd door een uur voedingsadvies en gedragsverandering door Marije. De kosten bedragen 269 euro. Vergoeding door zorgverzekeraars is vaak mogelijk. "Wij denken dat dit een mooi concept is," besluit Cristel.

'Powerwalking voor fit en fun' start zaterdag 14 september. Startlocaties zijn Keifit Lichtenvoorde (van 9.00-10.00 uur) en Van Pallandthal Varsseveld (van 11.00 – 12.00 uur). Run2run biedt 10 lessen aan voor 50 euro. Voor opgave of verdere info; lc@run2run.info of bel Cristel, 06-27447677.