Foto: Achterhoek Nieuws
Foto: Achterhoek Nieuws

Klein Falckenborg wint eerste dertien prijzen

OOST GELRE - Voor een natourvlucht staan op zaterdag 24 augustus 430 duiven van 21 liefhebbers klaar in het Belgische Bierges op een afstand van 201 km. Op grond van de deelname zijn er 144 prijzen te winnen wanneer om 09.00 uur de manden kunnen worden geopend. De eerste prijsduif is van M. Kl. Falckenborg om 11.31.53 uur en de laatste prijsduif komt eveneens op zijn naam.

De weerscondities zijn op het oog prima maar gezien het wedstrijdverloop blijkt de duiven toch de nodige moeite kost om hun hok te bereiken. De zon schijnt overvloedig, nauwelijks bewolking en een kalme wind die waait vanuit de oost tot zuidoosthoek. Ziedaar de ingrediƫnten.

De uitslag
M. Kl. Falckenborg constateert de eerste prijs met zijn eerst getekende duif. Maar dat is niet alles: de eerste 13 prijzen in de vereniging worden door hem geklokt. In de C.C. betekent dit een score van vier duiven bij de eerste tien. In totaal een onwaarschijnlijke score met een dito prijspercentage: 29 uit 30. Tweede op de uitslagenlijst is F. Nijhof met ook een prima score van 12 uit 15. De combinatie Heezen-Goossens tekent voor de derde plaats op de lijst met een mooie negen uit tien. Vierde wordt H. Goossens met 10 uit 12.

Een interne competitie, genaamd Stervlucht, levert voor 2019 de navolgende uitslag op: 1. G. Grandick met een totaal van 3.35.51; 2. H. Brusse 3.37.00; 3. Heezen-Goossens 3.38.19.