Gerrit Navis en Bertram Hoftijzer (r) voor het Aaltense infrabedrijf. Foto: PR
Gerrit Navis en Bertram Hoftijzer (r) voor het Aaltense infrabedrijf. Foto: PR Foto:

Open huis bij jubileum en afscheid trouwe medewerker Hoftijzer

Van 1965 tot 2019 bij dezelfde 'baas'

IJZERLO - Het was 1965 toen de relatie tussen Gerrit Navis en Hoftijzer begon. Als jongen van zestien met 'grote' trekkers en combines in de agrarische sector aan het werk. Al na enkele jaren, toen er door Hoftijzer werd geïnvesteerd in een nieuwe bulldozer (een rupsvoertuig met een schuifblad ten behoeve van grondverzet en egaliseren) kwam Gerrit op de oudere bulldozer terecht en werd het agrarisch loonwerk vaarwel gezegd.

Het was vanzelfsprekend dat, toen in 1974 Hoftijzer Verhuur- en Aannemingsbedrijf bekend werd bij de Kamer van Koophandel, Gerrit Navis als medewerker van het eerste uur van de partij was. Vanuit het grondverzet ontwikkelde Hoftijzer Verhuur- en Aannemingsbedrijf zich tot het brede infrabedrijf dat het nu is.

Gerrit Navis ontwikkelde mee. Via diverse bulldozers, wegschaven, en een mobiele graafkraan stond Gerrit als uitvoerder aan de wieg van het aannemen door Hoftijzer van werken in de grond-, weg- en waterbouw. Jarenlang als uitvoerder, projectleider en bedrijfsleider met hart en ziel werkzaam bij Hoftijzer Verhuur en Aannemingsbedrijf bv viel het voor Gerrit nog niet mee om op 65-jarige leeftijd met pensioen te gaan. Gelukkig voor het bedrijf is dat toen ook niet gebeurd. Wellicht eens wat eerder naar huis 's avonds of eens een dag minder in de week maar Gerrit bleef (zeker) bij bepaalde werkzaamheden nog heel nadrukkelijk aanwezig in de overdracht van alle gedrevenheid en kennis aan de jonge garde.
Uiteindelijk heeft Gerrit besloten om nu in 2019 na 54 jaar werkzaam te zijn geweest bij Hoftijzer te stoppen met werken. Het bedrijf wil deze mijlpaal natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Gerrit stelde festiviteiten rondom zijn besluit wel op prijs maar alleen wanneer deze bij de werkplaats aan de Dinxperlosestraatweg in IJzerlo zouden plaatsvinden.

Open huis
1974-2019. Scherpe lezers hebben het waarschijnlijk al opgemerkt: 45 jaar Hoftijzer Verhuur- en Aannemingsbedrijf. Dat is ook best iets om even bij stil te staan.
Vanwege bovenstaande mijlpalen houdt Hoftijzer daarom op zaterdag 7 september een open huis, aan de Dinxperlosestraatweg 104b. Eigenaar Bertram Hoftijzer: "Vanaf 11.00 uur willen aan iedereen laten zien wat wij allemaal doen binnen ons bedrijf. Tevens is er natuurlijk de mogelijkheid Gerrit en zijn vrouw Gerrie en ook Ellie en mij en onze medewerkers de hand te schudden. Het belooft een interessante dag te worden voor het hele gezin. Voor de kinderen is er namelijk een echt Caterpillar Bulldozer-springkussen en is er de mogelijkheid aan de sector grond-, weg, en waterbouw te proeven. De jeugd heeft de toekomst nietwaar?"