Ukkepuk zet zijn eerste stapjes in Jozefschool

LICHTENVOORDE - Peuterspeelzaal Ukkepuk is op 2 september verhuisd van de Jorisschool naar de Jozefschool aan de Schatbergstraat 81 in Lichtenvoorde. Ukkepuk was vanaf 2007 onderdeel van de Jorisschool op Flierbeek. De Jorisschool kampte echter de laatste jaren met ruimtegebrek en had het lokaal van Ukkepuk hard nodig voor onderwijs. Met de verhuizing van Ukkepuk naar de Jozefschool is dit probleem opgelost.

Het onderkomen in de Jozefschool is van tijdelijke aard. In 2021 gaat peuterspeelzaal Ukkepuk samen met onder andere de Jozefschool, mee naar het IEKC (Integraal Educatief KindCentrum). In het najaar van 2019 wordt er gestart met de bouw van het IEKC. Door nu al in te wonen bij de Jozefschool heeft Ukkepuk de kans om een samenwerking tot stand te brengen en invulling te geven aan de doorgaande lijn in aanloop naar het IEKC. De teams van de Jozefschool en van Ukkepuk zien uit naar deze samenwerking. Dit enthousiasme van beide kanten biedt volop kansen om kinderen voor te bereiden op de basisschool.
Inwoning bij een basisschool, de fysieke nabijheid, is een voorwaarde voor een mooie doorgaande lijn. Het geeft een kind een goede start voor later. Voor meer informatie over het peuterspeelzaalwerk in Oost Gelre; www.deachthoek.com.