De dames en heren van Livo 1 zijn blij met de nieuwe tassen. Foto: PR
De dames en heren van Livo 1 zijn blij met de nieuwe tassen. Foto: PR Foto:

Nieuwe MTB-tassen voor LIVO

LICHTENVOORDE - Medio augustus sloten ZPC Livo en Centrum in Beweging een deal voor de sponsoring van dames 1 en heren 1. Samen ontwikkelden ze een sponsorpakket dat naadloos aansluit op de wensen van beiden: meer naamsbekendheid voor de praktijk voor fysiotherapie; professionele krachttraining, blessurebehandeling en revalidatiefaciliteiten voor de waterpoloƫrs.

Uitdaging
Er zijn concrete afspraken gemaakt die de eersteklassers van LIVO verder helpt naar het waarmaken van hun ambities. Die eerste klasse is een knappe prestatie. Beide teams spelen nu op het op een na hoogste niveau in Nederland en dat willen ze graag zo houden. Oud LIVO-trainer Marcel ter Bals ontwikkelde met zijn bedrijf MTB een speciale sporttas voor waterpoloƫrs. Voor LIVO zijn deze voorzien van het logo van Centrum in Beweging die voor alle leden van de eerste klasse een tas beschikbaar heeft gesteld.


Bixie-kampioenschappen 2019

LICHTENVOORDE - Op 15 september vindt voor het derde jaar op rij de finale plaats van de Bixie-kampioenschappen Achterhoek. Deze kampioenschappen zijn bedoeld om een laagdrempelige, kind-en ponyvriendelijke manier jonge kinderen vertrouwd te maken met de wedstrijdsport en wat daar zoal bij komt kijken. Het evenement vindt plaats bij Paardensportvereniging In den Bosch aan de Boschlaan 3a in Lichtenvoorde. Entree gratis.

Sinds vorig jaar mogen kinderen vanaf vijf jaar meedoen, tot in het jaar waarop ze 13 worden. Er worden zowel dressuur- als springrubrieken gehouden en ook mogen de jongste kinderen of die kinderen die het nog een beetje spannend vinden, geholpen worden door een begeleider. De gediplomeerde juryleden kijken met een positieve blik naar de verrichtingen van de deelnemers en geven tips voor de verdere training thuis.

Jurylid en Bixie-fan van het eerste uur, Kim van de Mosselaar-Weustink uit Lichtenvoorde, is ook nu weer van de partij om de dressuurrubrieken te jureren. Ze beloont de kinderen altijd met positief commentaar en mooie stickers op hun protocollen. Voor de kinderen is het heel spannend om aan deze wedstrijden mee te doen. Voor alle deelnemende kinderen staan er dankzij de vele sponsoren mooie prijsjes klaar en de Bixie-kampioenen wacht een grote beker en kampioenslinten voor om de hals van de pony.

Kim vertelt: "De afgelopen drie jaar hebben we veel kinderen zien groeien in hun rijkunst en in de manier waarop ze wedstrijden rijden, ze hebben veel geleerd, en eenmaal uit de Bixie-rubrieken gegroeid kunnen ze daarna veel gemakkelijker de overstap maken naar de 'echte' wedstrijden. We nodigen iedereen uit om op 15 september naar de Boschlaan te komen om mee te genieten van de deelnemers en hun pony's!"


De Bixie-kampioenen van 2018. Foto: Ilona Hendriks