Veel plezier bij de jaarlijkse kinderspelen. Foto: PR Bloemencorso
Veel plezier bij de jaarlijkse kinderspelen. Foto: PR Bloemencorso Foto:

Dahleo op bezoek bij……
de kinderspelen

Tekst Maartje de Kort

LICHTENVOORDE - Maanden van organisatie gingen er vooraf aan de kinderspelen van zaterdag 31 augustus op het Swite-terrein. De organisatie houdt altijd rekening met slecht weer en regen, maar op temperaturen van ruim 30 graden hadden ze niet gerekend. Door behulpzame particulieren en organisaties konden de jonge bezoekers afgelopen zaterdag genieten van de schaduw door parasols en tenten.

Er was weer van alles te doen tijdens de kinderspelen. Freestyle-voetballer Rowdy Heinen gaf gedurende de dag een clinic en verzorgde een show voor de bezoekers. Voor jongere kinderen was er een knutselhoek waar ze ook geschminkt konden worden. De wipe-out slingerde menigeen uit de ring en de klimhelling werd voorzien van water waardoor er een heus waterspektakel ontstond. De door autobedrijf Wessels gesponsorde auto werd met verf gepimpt en ouders konden in de schaduw genieten van hun spelende kroost en een kopje koffie. Harmonie St. Caecilia liet kinderen kennismaken met muziekinstrumenten. Iets verderop bracht St. Switbertus kinderen de beginselen van het vaandelzwaaien bij.

Knuffelen met Dahleo
Dahleo liep gedurende de dag rond om kinderen te voorzien van een knuffel, high-five of een boks. Ook werd Dahleo gevraagd voor foto's, al waren sommige kinderen soms wat bang voor de mascotte van de CorsoKids. Dahleo heeft meegedaan aan de drumworkshop van St. Caecilia en kreeg zelfs een kusje van een enthousiasteling. Dahleo mocht samen met Herman ter Haar en Dave Busch de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd en de bloemplakwedstrijd doen.

Winnaars
De winnaars van de kleurwedstrijd waren Jente Klein Gebbink en Sven te Brake van de Jorisschool, Selle Lijftogt van de Frans ten Bosch, Charly Smeenge van de Ludgerusschool, Shania Pillen van de Pastoor van Ars, Peer Kruip en Kayleigh van Benthem van De Leeuw en Pieter Wolterink van de Hamalandschool. Zij wonnen een ijsbon van Het Blok. Mila Broshuis ging er met de hoofdprijs vandoor, zij won een entreekaart voor Binnenpret. De Jozefschool werd winnaar van de bloemplakwedstrijd.

Blije gezichten
De organisatie heeft tijdens deze dag veel blije kindergezichten gezien. Zoƫ van zeven jaar "Ik vond alles leuk, het knutselen, het vaandel zwaaien, alles was leuk!". Ook dit jaar kijkt de organisatie terug op een prachtige middag vol plezier en lijkt dit een mooi begin voor alle kermisfestiviteiten!