Longa'30 verliest bij rentree in de hoofdklasse

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft haar rentree in de hoofdklasse niet kunnen opluisteren met een resultaat. In het West-Brabantse Halsteren ging het met 4-2 onderuit tegen rksv Halsteren.

In een spectaculaire eerste helft was het de thuisploeg die het best uit de startblokken kwam. Al na zes minuten was het raak via een schitterende vrije trap van Thomas Marijnissen. De bal belande via de binnenkant van de paal in de kruising waardoor keeper Erik Wijnbergen het nakijken had. Longa '30 had niet lang nodig om van zich af te bijten want binnen het kwartier was het gelijk. Thom Berendsen was de verdediging te snel af en prikte de gelijkmaker binnen. Extra domper voor de thuisploeg was daarbij het uitvallen van doelman Ariƫn Pietersma die, zo bleek later, zijn achillespees afscheurde.

Desondanks was het wederom Halsteren dat op voorsprong kwam. Halfbakken ingrijpen van de Lichtenvoordse defensie gaf Halsteren de kans om de bal vrij voor te geven waarna het voor spits Fouad Idabdelhay een koud kunstje was. Wederom herpakte Longa '30 zich goed en bleef Thom Berendsen een plaag voor de verdediging van de thuisploeg. Tot tweemaal toe wist hij het net echter niet te vinden. Terwijl Longa '30 langere periodes van balbezit wist te bewerkstelligen, leidde knullig balverlies plots een Brabants doelpunt in. Van een meter of 35 was het opnieuw Marijnissen die met een prachtige lob de voorsprong van de thuisploeg uitbreidde. Nog steeds was de koek niet op voordat de teams aan de thee konden. Na een uitstekende interceptie van Mattheys Kuypers was het Berendsen die op slag van rust nu wel het net wist te vinden.

De tweede helft was goed te zien dat beide teams meer controle ambieerden waardoor deze minder spectaculair was. Na een klein uur kwam het breekpunt in de wedstrijd waarin Longa '30 goed mee kon komen met het kwalitatief goede Halsteren. Wederzijds vasthouden werd helaas bestraft in het nadeel van Longa '30 waardoor Kuypers zijn tweede gele kaart moest incasseren en het veld moest verlaten. Met een man meer was er een duidelijk veldoverwicht voor de thuisploeg die een kwartier voor tijd resulteerde in de nekslag. Na een aanval over de rechterkant was het Arvin de Witte die eenvoudig kon binnen tikken. Een echte vuist kon Longa'30 niet meer maken dus keerde het met een nederlaag huiswaarts.

RKZVC begint competitie met een driepunter

ZIEUWENT - Veel tegenstanders zijn dit jaar nieuw omdat RKZVC dit seizoen in de zuidelijke hoofdklasse B is ingedeeld. Vandaag kwam EHC/Heuts, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de eerste klasse zuid, uit het verre Hoensbroek op bezoek (215 km).

Voor rust werd er redelijk afwachtend gespeeld waarbij een mooi schot van Joey Belterman in de 6de minuut feitelijk het enige noemenswaardige aanvallende feit van RKZVC was. Bij de eerste kans voor EHC in de 18de minuut kon de spits er met het hoofd net niet goed bij. Drie minuten later, na een snel genomen vrije trap door EHC, redde keeper Tim Penterman de inzet met een knappe reflex. EHC controleerde tot rust gemakkelijk het spel tot de 42ste minuut. Waldo Rhebergen zou vrij door kunnen lopen op een pass maar werd door Fabio Poddighe onderuit gehaald met een rode kaart tot gevolg.

Waarschijnlijk mede door de rode kaart kreeg RKZVC na rust een groot veldoverwicht. In de 52ste minuut bereikte Joey Belterman in het centrum Sjors Storkhorst die vervolgens beheerst de 1-0 binnen schoot. Een minuut later kon Sjors - na een pass van Michiel Krabbenborg - op links door gaan waarna Sven Jurjus midden voor goal de lage voorzet strak binnen schoot voor de 2-0. RKZVC bleef zowel gecontroleerd spelen als druk zetten hetgeen kansen opleverde voor Sjors Storkhorst (2x), Sven Jurjus (hard onderkant lat) en Waldo Rhebergen (een meter langs kruising). In de 82ste minuut kwam RKZVC goedkoop op de 3-0 eindstand. De Hoensbroekse keeper wilde aan de zijkant in het zestienmetergebied een terugspeelbal wegschieten. Hij raakte de bal niet goed waardoor deze recht in de voeten van Sjors Storkhorst kwam die vervolgens van 20 meter afstand ineens de bal in het lege doel schoot. Twee minuten later had Sjors pech dat zijn schot, na enig gegoochel, buiten bereik van de keeper via de lat het veld weer in stuiterde. Een vlammend schot over goal van Michiel Krabbenborg in de 90ste minuut sloot de wedstrijd af.

Vooraf waren er enige twijfels over de vorm van RKZVC aangezien de oefencampagne niet zo geweldig liep, er in de trainingsweken voor aanvang van de competitie steeds veel spelers op vakantie waren en er geen enkele wedstrijd gespeeld is met het vaste basisteam. Voor rust leek dit bevestigd te worden maar na rust toonde RKZVC genoeg creativiteit en wilskracht om met een goed gevoel de volgende wedstrijden tegemoet te zien.

Zondag 8 september speelt RKZVC om 14.30 uit tegen Moerse Boys (Zundert).