Igo Nijenhuis interviewt een bouwer van de Boschkempers. Foto: PR
Igo Nijenhuis interviewt een bouwer van de Boschkempers. Foto: PR Foto:

Gelre fm op bezoek bij wagenbouwers

LICHTENVOORDE - Met een veertigtal medewerkers doet Gelre fm ook dit jaar weer verslag over de bouw van het Lichtenvoordse bloemencorso. De verslaggevers gaan op bezoek bij de wagenbouwers. Achter elke wagens die gebouwd wordt, zit een verhaal. Wat is het idee achter elke wagen? En waar halen ze eigenlijk hun inspiratie vandaan? In welke onderdelen zit het meeste werk? Naast het radioverslag worden er op de bouwlocaties ook foto's en filmpjes gemaakt.

Gelre fm zal op zaterdag tot diep in de nacht de laatste updates brengen omtrent de voortgang van wagens. De laatste nacht voor de corso wordt er altijd hard gewerkt om de wagens klaar te krijgen, dit kan soms een race tegen de klok zijn. Luisteraars horen bij Gelre fm als eerste wanneer er een wagen klaar is.

Op maandagochtend is Gelre fm vanaf 08.00 uur live aanwezig bij de prijsuitreiking vanuit 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Hierbij horen de luisteraars als eerste welke groepen er bij de grote wagens in de prijzen vallen. Ook zal de top 3 van de CorsoKids wagens bekend gemaakt worden.

Om de bouwers een hart onder de riem te steken kunnen luisteraars bellen of mailen met de studio. De studio is te bereiken via 0544-464 848 en via e-mail studio@gelre.fm. Gelre fm, het officiƫle corsostation, is in de Achterhoek in de ether te ontvangen via 107.5 fm, via Ziggo analoog op 107.6 fm, via Ziggo digitaal op kanaal 916, via glasvezel op kanaal 354 en via internet op www.gelre.fm of Tunein.


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Het programma van vrijdag 6 september in de Antoniushove.

Bloemencorso Beltrum 2018: Om alvast in de stemming te komen gaan we terugkijken naar het bloemencorso van Beltrum 2018. Alle bloemencorso's van 2019 kunt u later ook terugkijken op onze website en op youtube.

Openluchtspel Borculo: Op 26 juli heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'de Eeuwige Strijd' naar een bewerking van het boek 'Arjen' van Cor Bruyn. Het spel speelt omstreeks 1885 op Terschelling. In het Kooihuis woont de weduwe Keyke van Reyn met haar twee zoons en een dochter. Vooral de oudste zoon baart haar veel zorgen, hij is erg onbestendig en weet niet wat hij wil. Hij is de opvolger maar heeft geen zin al dat boerenwerk, liever gaat hij jutten op het strand. Geniet vandaag van het eerste bedrijf.


www.zsom.nl