Home-Start: Een maatje voor een gezin

LICHTENVOORDE - Home-Start is een project waarbij vrijwilligers (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en vriendschap bieden aan ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 14 jaar. Het doel is om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Voor dit project is Yunio op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat, bijvoorbeeld door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, financiële problemen, spanningen op het werk of met de partner. In dergelijke situaties kan een vrijwilliger van Home-Start luisteren, meedenken, tips geven en kijken naar wat wél goed gaat. Op deze wijze helpen zij ouders om met een positieve blik naar hun situatie te kijken, waardoor ze weer meer zelfvertrouwen krijgen en uiteindelijk op eigen kracht verder kunnen.

Vrijwilliger geeft zijn voorkeur aan
De vrijwilliger kiest of hij ingezet wilt worden bij gezinnen met kinderen van 0-7 jaar of kinderen van 7-14 jaar en bezoekt het gezin één dagdeel per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. Een vrijwilliger kan veel tijd en aandacht geven op basis van gelijkwaardigheid. Aan vrijwilligers worden behalve opvoed-ervaring geen specifieke opleidingseisen gesteld.

Voorbereidende cursus met E-learning
Op 8 oktober start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus is op dinsdagochtend, in zes op één volgende weken. Door middel van een E-learning wordt de theorie aangeboden. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator. Home-Start biedt ook gezellige contacten met andere vrijwilligers en leert je bovendien veel over jezelf.

Informatie of aanmelden: Nienke Wolsink; n.wolsink@yunio.nl of 06-10306771 en Patty Polman; p.polman@yunio.nl of 06-22976506.