Longa met lege handen naar Zieuwent

LICHTENVOORDE - Na twee wedstrijden in de Hoofdklasse B staan er nog altijd nul punten op de rekening van Longa '30. In beide helften werd een tegentreffer geïncasseerd, terwijl er geen noemenswaardige kansen voor Lichtenvoordenaren te noteren waren. Dat moet volgende week in de derby te Zieuwent beter.

In verband met de Bloemencorso en kermis te Lichtenvoorde werd de wedstrijd al op zaterdagavond gespeeld. Ondanks de voorbereidingen voor deze evenementen was De Treffer weer goed gevuld met publiek. Deze werden om het voorzichtig uit te drukken niet verwend. Longa '30 speelde erg slordig en kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanvalsopzet.

Na een kwartier viel de eerste tegentreffer. Roald van Hout zette zijn handtekening onder het doelpunt, dat wederom een lesje 'Hoofdklasse-voetbal' was voor Longa '30. Slordig balverlies, niet doortastend ingrijpen in de duels en verdedigend de zaken niet honderd procent op orde hebben zijn zaken die op dit niveau genadeloos afgestraft worden: 0-1.

De gasten uit Uden waren nauwkeuriger aan de bal, speelden in een hoger tempo, maar regen de kansen ook niet aaneen. Uit een hoekschop kreeg men nog een goede kans om raak te koppen, terwijl het zijn tegenstander verder zonder al te grote inspanningen van het lijf hield. In de rust greep trainer Erik Zandstra in. Bram Wopereis en Nick te Veldhuis bleven in de kleedkamer achter, Jordi Besselink - die goed inviel - debuteerde en ook Leon Beuting kwam binnen de lijnen.

UDI '19 nam wat gas terug in het tweede bedrijf en het eerste kwartier na de theepauze was hoopvol voor de ploeg uit Lichtenvoorde. De bal werd langer in bezit gehouden, terwijl men er via Rick Bosma een keer goed door kwam aan de rechterkant, terwijl Jurgen Weijman vlak hiervoor een vrije trap in het zijnet zag belanden. Een extra aanvaller brengen in de slotfase was ook niet mogelijk, toen Lowie ter Dorsthorst uitviel met een blessure en Twan Wolters hem kwam vervangen.

Echt gevaarlijk werd Longa '30 dan ook niet meer, waarna de gasten uit Brabant in de laatste tien minuten de wedstrijd in het slot gooiden. Aanvankelijk leek een aanval over rechts nog gemist te worden, maar bij de tweede paal was het Sam Wassenberg die toch de 0-2 aantekende. Longa '30 gaat kortom met nul punten de kermis op en zal volgende week in Zieuwent wederom vol aan de bak moeten. Op de Greune Weide hopen wij op uw steun in de derby tegen RKZVC, de aftrap staat gepland voor zaterdagavond 14 september 19:00 uur.