Black Hammer Voodoo treedt 14 september op bij Taste. Foto: PR
Black Hammer Voodoo treedt 14 september op bij Taste. Foto: PR Foto:

Taste live met Black Hammer Voodoo

GROENLO - Rockcafé Taste Live pakt na het geweldige optreden van Leif de Leeuw band tijdens het Jazz Vesteval opnieuw uit op zaterdag 14 september. Vanaf 22.00 uur treedt Black Hammer Voodoo op. Roland en Marion vertellen: "Soms kom je iets tegen in de muziek en dan valt alles ineens op zijn plek. Deze band kwam binnen èn aan. Ruige, retestrakke bluesrock, dat is Black Hammer Voodoo!"

'Rauw, opwindend en onontkoombaar. Nederland is een nieuwe blues-sensatie rijker', aldus Marcel Haerkens in Jazzism. Gruppo Sportivo-legende Hans Vandenburg: 'Schroeiend, scheurend, broeierig, pompend, smerig, zuigend, stampend, hard, rauw, overrompelend, indrukwekkend, snijdend, onbehoorlijk, dreigend, gierend, gillend, brullend, beukend, verstikkend, dreunend, pompend en gemeen'. Dit is maar een greep uit de enthousiaste reacties op het debuutalbum 'Dance Like A Windmill'!

Black Hammer Voodoo is een band met een eigen gezicht en een eigen geluid! Scherpe zang, scheurend gitaarwerk en een stevige groove. Stampende rock met een bluesinjectie aangelengd met wat glamrock en een dosis psychedelica. Een beetje excentriek? Zanger/bassist Michiel van Leeuwen (Gruppo Sportivo, Bombitas, De Dijk, Painting Over Picasso), gitarist/fluitist Roy van Oost (River D, Detonator, The Zoo, Franck Carducci Band) en drummer Francesco Libero brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!

Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips. In de vorige bezetting met harmonicalegende Kim Snelten en de Australische gitarist Sam Shine maakten ze in 2018 het debuutalbum 'Dance Like A Windmill'. De recensies waren zeer lovend! BluesMagazine: 'Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!' Na de 'Dance Like A Windmill' tour verlieten Kim en Sam de band. In gitarist Roy van Oost is een zeer goede opvolger gevonden om een nieuwe richting in te slaan.

In het voorprogramma staan The Heroes, heren die heel graag het voorprogramma van Black Hammer Voodoo wilden doen. Met de muziek van The Heroes schrijft André Barendsen zijn muzikale biografie. Alle muziek die zijn leven heeft bepaald, komen in het repertoire van The Heroestot tot uiting. Van The Kinks, Smalfaces en The Who in de jaren zestig, The Stiff Little Fingers, Sex Pistols, The Saints in de jaren tachtig, maar ook de 'donkere kant' van Barendsen komt tot uiting, geïnspireerd door Joy Division, The Sound en Spasmodique.

Entree gratis.


Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Deze uitzending is op 13 september in de Antoniushove.

Bloemencorso Winterswijk 2019
Vandaag kunt u kijken naar de optocht van 31 augustus.

ZSOM Regiojournaal

Openluchtspel Borculo
Tweede bedrijf van 'de Eeuwige Strijd', in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo.