Gelijkspel na veelbelovende start voor RKZVC

ZIEUWENT - Na de verre reis naar Klein Zundert (185 km) begon de wedstrijd spectaculair. RKZVC had de aftrap, speelde achter even rond waarna de dieptepass Sven Jurjus in de zestienmeter bereikte en Sven onderuit werd getrokken: penalty na 20 seconden.

Sjors Storkhorst benutte deze om direct op een 0-1 voorsprong te komen. Het initiatief bleef bij RKZVC. In de 10de minuut blokte de Klein Zundertse keeper een inzet met de voet waarna Jouke Knippenborg de bal op pikte en tegen de verre paal schoot. Vijf minuten later kon de Klein Zundertse keeper weer met de voeten redden op een inzet van Sjors Storkhorst. Langzaam begon Moerse Boys meer duels te winnen en dat leverde in de 19de minuut hun eerste kans op. Het harde schot werd goed door keeper Tim Penterman uit de goal geranseld. Twee minuten later strafte RKZVC de aanvallende drang van Moerse Boys met een perfecte counter af. Sven Jurjus werd aan de rechterkant de diepte in gestuurd waarna Sjors Storkhorst de prima voorzet beheerst binnen tikte (0-2). Het leek echter of dit juist Moerse Boys meer kracht gaf en RKZVC verloor de controle op het middenveld, mede door slordig spel. Een aanval over rechts in de 25ste minuut werd scherp voorgezet en midden voor goal kon Cas van den Broek de bal met een sliding binnen schuiven voor de 1-2. Moerse Boys won met veel inzet steeds meer duels maar had geluk bij de gelijkmaker (2-2) in de 37ste minuut. Een voorzet van rechts door Bart van den Broek werd onderweg aangeraakt en viel met een rare curve in de linker bovenhoek binnen.

De overheersende indruk na rust was toch wel het veldoverwicht van Moerse Boys. Het was vooral aan Tim Penterman te danken dat RKZVC aan het eind een punt mee mocht nemen naar Zieuwent. De eerste doelpoging twee minuten na rust kwam echter nog wel van RKZVC via Waldo Rhebergen met een schot in het zijnet. De eerste goede redding van Tim was in de 48ste minuut op een schot(je) van een doorgebroken spits. Een goede aanval in de 61ste minuut had RKZVC toch op voorsprong kunnen zetten. Een lage voorzet op maat van Sjors Storkhorst naar Sven Jurjus in het centrum werd door Sven naast geschoten. In de volgende tien minuten misten de spitsen van Moerse Boys twee goede kansen. Een vrije kopkans ging ruim naast en een vrije schietkans ging ruim over. De laatste Zieuwentse doelpoging kwam in de 81ste minuut met een hard schot van Mark te Winkel dat de keeper ternauwernood tot corner kon verwerken. De resterende tijd was het voor de Zieuwentse supporters billen knijpen bij de aanvallen van Moerse Boys en zij konden tweemaal opgelucht ademhalen bij knappe reddingen van Tim Penterman. De eerste redding was op een kans van Moerse Boys waarbij hij er snel uit was en het schot blokte. Zijn tweede was het stoppen van de penalty in blessuretijd. De penalty van Pim Goossens in blessuretijd was dan wel niet al te sterk genomen, je moet 'm toch maar pakken.

Het was een boeiend voetbalgevecht dat soms behoorlijk op en neer golfde. Op grond van de eerste helft had RKZVC met rust voor moeten staan. Op grond van de tweede helft mag RKZVC blij zijn met het éne puntje. De start van de competitie is met vier punten uit twee wedstrijden best goed te noemen. Nu op naar de derby van het jaar in de gemeente Oost Gelre (en in de Achterhoek) tegen de Lichtenvoordse buren.