Angelien ten Have (rechts vooraan) weet de hand te leggen op maar liefst twee zilveren medailles tijdens de EK in Ierland. Foto PR.
Angelien ten Have (rechts vooraan) weet de hand te leggen op maar liefst twee zilveren medailles tijdens de EK in Ierland. Foto PR. Foto:

Zilveren medailles tijdens EK touwtrekken

VRAGENDER – Plaatsgenote Angelien ten Have (39) bracht afgelopen weekend twee zilveren medailles binnen tijdens de Europese kampioenschappen touwtrekken.

De Achterhoekse atlete nam van 4 tot en met 8 september deel aan de Europees kampioenschappen in het Ierse Castlebar. Angelien kwam in actie voor de Eibergse touwtrekvereniging TTVE met het Mixteam en zette ze ook nog haar beste beentje voor bij het Nederlandse vrouwenteam in de klassen 520 en 560 kg. Bij de Nederlandse vrouwen viel de 520 kg ploeg net buiten een podiumplek met een vierde plaats. Tegenstander Engeland won ten kostte van de Nederlandse vrouwen de bronzen plak. In de 560 kg finale waren de Zwitserse dames net iets te sterk voor de Hollanders. En moest het 560 kg Nederlandse vrouwenteam, onder leiding van Marti te Luggenhorst, zich tevredenstellen met een tweede plek.


Katjes gevonden in Lievelde

LIEVELDE - Op de Hogeweg zijn twee kittens gevonden van ongeveer 17 weken oud, het zijn twee schildpadpoesjes. Voor informatie kunt u contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.