Venetië centraal in 'Lust en Verleiding'

LICHTENVOORDE - Sopraan Annette Weterings treedt zondag 29 september samen met gitaristen Leon Venderbosch en Ton Haket op in de Johanneskerk met het thema: 'Lust en Verleiding'. Het concert is van 16.30 tot 17.30 uur, de entree bedraagt 10 euro.

Het klassieke concert brengt melodieën uit het negentiende-eeuwse Venetië. De teloorgang van Venetië staat volop in de belangstelling met betrekking tot het vernietigende massatoerisme. De stad heeft echter een lange geschiedenis van verleiding en vrijheid, die neersloeg in de beeldende kunsten, de literatuur, het theater en de muziek. Het concert is een zoektocht naar wat in Venetië overbleef na het hoogtepunt van het ontstaan van de opera en welke rol de gitaar daarin had. Wellust, geweld, verraad en een onstilbaar verlangen naar tederheid en liefde, dat waren de thema's waarmee de opera als muziekdramatisch genre zich verder ontwikkelde.
Sopraan Annette Weterings zal met liederen en aria's van onder anderen Giuliani, Moretti en Donizetti deze thema's leiden. De gitaar was hét instrument dat onlosmakelijk verbonden was met het muziekonderricht. Gitaristen Leon en Ton zullen naast de zangbegeleiding ook enkele gitaarduo's spelen waaronder stukken van Scheidler en Carulli.