Week van de Opvoeding in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De Week van de opvoeding is van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober, met als thema dit jaar: Hand in hand. In heel Nederland kun je tijdens de Week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken. In totaal waren er in het gelopen jaar bijna 400 activiteiten. Lichtenvoorde sluit in oktober aan.

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien.

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs zal in Lichtenvoorde een bijdrage leveren aan deze week. In het buurtcentrum Den Diek vindt op woensdag 9 oktober een gratis interactieve workshop plaats. Met als werktitel: lastige pubers, en dan?
Pubers kunnen soms best (heel erg) lastig zijn. Hoe blijft je dan toch met je puber in gesprek? En hoe voorkom je dat je puber zich (fors) grensoverschrijdend gedraagt? Hoe zorg je dat je zelf je geduld niet verliest? Hoe doe je het 'samen'?
Middels elementen van de landelijk erkende training 'Ouders van Tegendraadse Jeugd' willen de organisatoren deze middag en avond samen met betrokkenen in gesprek gaan over de lastige pubers. Het is een interactief programma. Thema's die aan bod zullen komen zijn: toezicht houden, samen problemen oplossen, grenzen stellen, positieve bekrachtiging en ouderlijke betrokkenheid.

De bijeenkomsten zijn op woensdag 9 oktober van 16.00 tot 17:30 uur en van 20.00 tot 21:30 uur. De locatie is Den Diek, Dijkstraat 30, Lichtenvoorde. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers per dagdeel. Aanmelden is verplicht, deelname is gratis.

Voor meer informatie: www.weekvandeopvoeding.nl. Aanmelden kan via: ellen.simmelink@horizon.eu.