Postzegels, munten en ansichtkaarten staan centraal op de verzamelbeurs. Foto: PR
Postzegels, munten en ansichtkaarten staan centraal op de verzamelbeurs. Foto: PR

Verzamelbeurs bij De Swite

LICHTENVOORDE - De jaarlijkse aftrap van het postzegelseizoen vindt dit jaar plaats op 29 september in Schuttersgebouw De Swite. De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur.

Postzegelvereniging De Achterhoek is de gastheer van de deze beurs waar veel handelaren al vele jaren graag aanwezig zijn om de talrijke bezoekers, zowel uit de omgeving als uit andere windstreken van Nederland en ook uit Duitsland, van dienst te kunnen zijn. Dit varieert van het aanbieden van die ene ontbrekende postzegel, tot complete stockboeken, of speciale themaverzamelingen.
De laatste jaren is de trend dat de postzegelverzamelaar niet alleen meer het verzamelen van één land nastreeft, maar een thema gaat verzamelen. Dit heeft meestal te maken met het werk dat iemand doet, bijvoorbeeld een interesse voor afbeeldingen van voertuigen, bruggen of het boerenleven, die men aantreft op de postzegels. Ook afbeeldingen van sporten, vakantielanden en monumenten zijn vaak erg gewild. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er zijn wel postzegelverzamelaars die een binding hebben met een thema. Doordat de handelaren de meeste verzamelaars kennen, weten ze wat er verzameld wordt en zodra iemand bij de desbetreffende handelaar komt, heeft hij vaak al materiaal klaarliggen om aan de klant te laten zien. Dit schept vaak een bijzondere band tussen handelaar en verzamelaar.
Postzegelvereniging De Achterhoek vindt het belangrijk om ook de jeugd te blijven stimuleren om postzegels te gaan verzamelen. Speciaal voor hen is er een jeugdhoek en is het zogenaamde Postzegelwinkeltje van SVF aanwezig, waar de jeugd tegen lage prijzen postzegels kan verkrijgen. In de jeugdhoek zijn deskundigen aanwezig om de jonge verzamelaars te helpen met het opzetten van hun verzameling.

Voor vragen kunnen mensen de website bezoeken of de organisator Henk Grievin e-mailen.


henkgrievin@hotmail.com.
www.pzvdeachterhoek.nl.