Longa'30 zet goede lijn voort

LICHTENVOORDE - Longa'30 heeft de goede lijn, na de winst van vorige week tegen RKZVC, door weten te trekken. Koploper IFC uit Hendrik Ido Ambacht werd niet alleen getrakteerd op het eerste puntverlies maar ging zelfs zonder punten huiswaarts. Op een zonovergoten Sportpark De Treffer werd het 3-1.

Longa kwam uitstekend uit de startblokken en mocht de eerste grote kans al na drie minuten noteren. Goed terugleggen van Rick Bosma leverde Mattheys Kuypers een vrije schietkans vanaf de strafschopstip op. Kuypers raakte de bal echter onzuiver waardoor keeper Davey van Pelt redding wist te brengen. Desalniettemin was het Longa dat de score opende. De ijzersterk spelende Jelme Stevens wist bij de tweede paal een hoekschop van Mark Elferink gedecideerd in te koppen. Dat was voor de gasten direct het teken om er een schepje bovenop te doen. Dion Hartgerink wist een kopbal van Joey Grootenboer van de lijn te halen en Erik Wijnbergen reageerde uitstekend op een lage schuiver Everon Pisas. Toch kwamen de Zuid-Hollanders langszij en daarbij kregen ze hulp uit onverwachte hoek. Hartgerink raakte de bal uit een indraaiende corner volledig verkeerd waardoor deze in het eigen doel verdween. Een tegenslag waar de thuisploeg niet lang last van had want het trok meteen weer ten aanval. Dirk Doppen zag zijn poging geblokt worden en de prachtige uithaal van Tim Bader werd stijlvol door Van Pelt uit de kruising getikt.

Het open spelbeeld van de eerste helft bleef ook na de thee te zien. Jurgen Weijman was dicht bij een treffer met een goede vrije trap die net langs de verkeerde kant van de paal verdween. Aan de andere kant werd Wijnbergen gedwongen adequaat op te treden bij een schot uit de tweede lijn. Desondanks was het wederom Longa'30 dat op voorsprong kwam en wederom was Stevens de gevierde man. Een afgeslagen bal uit een vrije trap werd door Jurgen Weijman opnieuw ingebracht waarna Stevens volledig vrij zijn tweede van de middag mocht aantekenen. Aansluitend had Boet Kemperman het duel in het slot kunnen gooien maar in een een-tegen-een-duel kwam niet hij maar Van Pelt als winnaar uit de strijd. Achterin hadden de Lichtenvoordenaren de zaakjes goed op orde want in het laatste half uur gaf het slechts één kans weg tegen het tot op heden makkelijk scorende IFC. Een paar minuten voor tijd verdween een kopbal van Yoeri Rombouts rakelings over de lat alvorens invaller Jordi Besselink op aangeven (vrije trap) van wederom Elferink mocht voorzien van een slotstuk, 3-1.

Een verdiende overwinning die betekent dat Longa'30 zich, in ieder geval voor één week, de hoogst genoteerde Achterhoekse zondag-hoofdklasser mag noemen. Volgende week zal Longa'30 proberen deze status vast te houden in Wijchen tegen AWC.