Nipte nederlaag voor KSV

VRAGENDER/GENDRINGEN - KSV 1 verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-2 van v.v. Gendringen nadat het de hele eerste helft op 0-1 stond. Erwin van de Wolfshaar en Rick Tanck scoorden de Vragenderse doelpunten.

KSV speelde zijn eerste voetbalwedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 in de vertrouwde vierde klasse C. Tegenstander was v.v. Gendringen, het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klasse. Kortom, meteen een zware kluif voor KSV en dat in de wetenschap dat er bij de Vragenderse club momenteel een ware blessuregolf is waardoor maar liefst vier basisspelers ontbraken in dit eerste duel.
Nadat de KSV-verdediging de eerste stormloop had overleefd was het in de vijfde minuut Erwin van de Wolfshaar die in het strafschopgebied van Gendringen werd aangetikt. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Deze penalty werd vervolgens onberispelijk door Erwin benut 0-1. Hierna was het Gendringen dat de klok sloeg en KSV ver terugdrong op eigen strafschopgebied. Maar hoewel er sprake was van 80 procent balbezit voor Gendringen waren ze niet secuur genoeg in de eindpassing en bleef de verdediging van KSV redelijk gemakkelijk overeind, mede ook door het voortreffelijke werk van keeper Wesley Keegstra. Met deze 0-1 stand ging men de rust in en dit was tegen alle verwachtingen in.
Na de rust ging Gendringen onverdroten verder en kwam KSV er nog maar sporadisch uit. De vermoeidheid sloeg toe en de kleine pijntjes werden bij sommige spelers voelbaar, waardoor de gewenste scherpte achterin verslapte. Gendringen wist hiervan te profiteren en scoorde in de 52ste minuut de terechte 1-1. De ploeg oogde veel fitter dan KSV en schroefde het tempo nog meer op en hiertegen was KSV met alle invallers niet bestand. Zo kwam Gendringen in de 65ste minuut op 2-1. Hierna kreeg de thuisploeg kans op kans en was het vooral aan Wesley Keegstra te danken dat er geen monsterscore op het bord verscheen. Trainer Marco Engelberts bracht Thijs Kolkman in het veld voor de moe gestreden Max Elshof die 's morgens ook al een uur had gespeeld bij KSV 2, en hoopte nog op een ommekeer. Maar in de 75ste minuut kwam Gendringen zelfs op 3-1 en de ploeg van KSV kwam amper nog uit haar eigen strafschopgebied. Gelukkig voor de bezoekers faalden de voorwaartsen van Gendringen menigmaal en wisten ze de score niet verder uit te bouwen. Om toch nog iets te forceren bracht Marco Engelberts ook nog Tom Ribbers in voor Wout Oonk. En bij een van de sporadische uitvallen na de rust was het Rick Tanck die in de 85ste minuut met een fraaie volley zowaar de 3-2 liet aantekenen. Hierna kreeg KSV nog een kleine mogelijkheid op de 3-3 maar deze werd niet benut.
Het is voor KSV te hopen dat de vele geblesseerden snel weer kunnen aansluiten.

Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen GWVV Varsselder en wellicht worden daar de eerste punten gepakt van het nieuwe seizoen, op zondag 29 september om 14.00 uur.