Foto: PR
Foto: PR

Besselinkschans weer omgetoverd tot horrorlocatie

LICHTENVOORDE - Kijk niet raar op als je op zaterdag 19 oktober zombies spot bij de Besselinkschans in Lichtenvoorde. De schans wordt namelijk voor de tweede keer omgetoverd tot een hels event, genaamd 'Held op Sokken'.

Een zenuwslopende wandeling door de Besselinkschans in Oost Gelre. Onder de naam Beleef-Evenementen wordt Held op Sokken georganiseerd door onder andere Janick Bulten en Joost Baakman. "Vorig jaar was het een mooie editie, maar dit jaar wordt het nog spannender en mooier. Wij hebben nieuwe obstakels toegevoegd, waaronder Horror in stilte", aldus Janick.
Dit jaar is het thema van de hoofdact: Circus of doom. De tocht heeft ruim 70 figuranten die niet kunnen wachten om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. In de tocht is muziek, spektakel en humor verwerkt. De af te leggen route is ongeveer 5,5 kilometer lang en duurt ruim anderhalf uur om af te leggen.
Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar, waarbij deelnemers van 12 tot 16 jaar alleen kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene, waar men zelf voor dient te zorgen. Janick: "Dat moet wel want we hebben toch wel enkele extreem enge figuranten, opgemaakt door professionele grimeurs."
Kaarten zijn te koop via de Facebookpagina 'Held op Sokken' of via de link bit.ly/2m1rwBV (eventgoose). Bij aankoop van een ticket kan een starttijd gekozen worden. De tocht start net als vorig jaar bij de Uitspatting Besselinkschans aan de Heringsaweg 18 te Lichtenvoorde. Ook na afloop kan er nog nageborreld worden bij een warme vuurkorf.