Hooilanddagen

LICHTENVOORDE - Wijkvereniging het Hooiland houdt in het weekend van 27, 28 en 29 september de Hooilanddagen. Na de succesvolle opening van de ontmoetingstuin een jaar geleden, heeft de wijkvereniging niet stil gezeten. In die periode heeft het bestuur grondig nagedacht over haar missie en visie voor de wijk. Daarom houdt de wijkvereniging nu de Hooilanddagen. Deze dagen staan in het kader van hernieuwde kennismaking met de buurt. Tevens is het Burendag dat weekend. Daarom stelt Het Hooiland voor: "Kom en nodig je buren uit om ook mee te gaan. Samen zijn we de buurt!"

Het thema van de Hooilanddagen is 'Ontmoeten doe je samen'. Er is een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils. Vrijdagmiddag 27 september staat in het teken van duurzaamheid. Samen met de gemeente Oost Gelre wordt een project opgestart om de wijk klaar te maken voor de toekomst. Om te beginnen zal het regenwater van het wijkgebouw worden afgekoppeld van het riool. Dit water zal worden gebruik voor bewatering van de ontmoetingstuin. Voor de jeugd is er vanaf 14.00 uur een activiteit.
Zaterdag 28 september staat in het teken van de jeugd. Vanaf 10.00 uur zijn er verschillenden activiteiten, zoals een springkussen, diverse andere spelen met als klap op de vuurpijl een toneel-poppenkastvoorstelling, getiteld 'Elfje Zelfje en de tovenaar'.
Zaterdagavond is er een optreden van de Lichtenvoordse band 'Doppen Textiel'. Aanvang 20.30.
Zondag 29 september is er vanaf 10.30 uur de Vitelco Leather / Hooilandrun, een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Daarnaast is er een proeverij van verschillende culturen binnen de woonwijk.

Voor alle activiteiten geldt: gratis entree en voor iedereen toegankelijk.


www.hethooiland.nl