HMC'17 wint van Keijenburgse Boys met 2-1

HARREVELD - Op een zonovergoten 23 september was het voetbalveld in Harreveld het strijdtoneel voor HMC'17 1 tegen de oranjehemden uit Keijenburg. Met het vele publiek dat was gekomen werd er op een spannende wedstrijd gehoopt. De punten bleven in het dorp.

HMC'17 1 begon sterk aan de wedstrijd. Er word goed rond getikt op alle linies. Hieruit ontstonden schietkansen, helaas gingen ze er nog niet in. Door het aanvallende voetbal van HMC werden veel hoekschoppen afgedwongen. Een variant kon echter niet door Jeroen op het doel geschoten worden. Ook kon Niek de goed genomen hoekschop van Davey niet binnenkoppen. HMC'17 had het meeste balbezit had en alle kansen, de oranje hemden uit Keijenburg kwamen er één keer door. De bal werd goed in de linkerhoek geprikt door een middenvelder van de gasten. Maar daar was gelukkig voor de thuisploeg Remco Bokkers die gestrekt naar de hoek ging en de bal met de vingertoppen uit de hoek wist te halen. Daarna volgt een goedlopende aanval over de linkerkant over verschillende linies, ertoe leidend dat Davey Wopereis de bal in de voeten kreeg. Hij draaide om zijn man heen en schoot de bal met een mooie curve om de keeper heen links in de hoek. Het eerste competitiedoelpunt van HMC'17 was werkelijkheid.
Ondanks de 1-0 voorsprong in de rust was trainer Jorrit Bomers niet 100% tevreden. Hij vond dat er meer doelpunten gemaakt moesten worden. Met deze missie ging HMC'17 weer het veld op. Echter kwam Keijenburgse Boys net iets scherper uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar de goed spelende verdediging van HMC wist samen met Remco de voorsprong te behouden. Nadat er goed werd opgebouwd kreeg Jeroen de bal op het middenveld. Hij zag Pascal vertrekken richting de keeper. Jeroen gaf de bal net te scherp waardoor de keeper de bal makkelijk leek op te kunnen pakken. Maar Pascal kon met zijn gevaarlijke snelheid de keeper de bal ontfutselen en voor een leeg doel inschieten. De tweede treffer was daar. Hierdoor moest Keijenburg wel richting het doel van Remco komen. dat deden ze. In de 72ste minuut kwam er een lange bal over de verdediging heen en de aanvaller van Keijenburgse Boys kopte de 2-1 binnen. Nu was het zaak voor HMC'17 om de voorsprong te behouden en de drie punten te pakken. De goed spelende Niek ten Have werd gewisseld voor Thijs Schutten. Keijenburg werd steeds gevaarlijker tegen het einde van de wedstrijd. Er werd goed verdedigd door Jordy Berentsen, Bram te Molder, Dave Sasse en David Hulshof. In de 85ste minuut werd Pascal klein Holkenborg gewisseld voor Luuk Vossers. Na veel strijd en vele kansen aan beide kanten die niet werden benut blies de scheidsrechter voor het eindsignaal.
HMC'17 1 wint van Keijenburgse Boys 1 met 2-1. De eerste drie punten zijn een feit in de competitie. Volgende zondag staat een uitwedstrijd tegen FC Dinxperlo 1 op het programma.

Pupil van de week: Joep
Pupil van de week was Joep Bokstart. Hij deelt zijn ervaring: "Ik ben Joep, ik was vanmiddag pupil van de week. Ik vond het leuk dat ik mee mocht doen. Ik vond het leuk met Daan, Thijs, Luuk en Sander op de bank te zitten. Ik heb gescoord en de keeper had geen kans. Ik zit in HMC'17 onder 10 1."