Afbeelding

Wederom een geslaagde editie van het jaarlijkse basisscholentoernooi

Afgelopen zondag was het zover; voor de 44ste keer organiseerde HV ERIX het handbaltoernooi voor basisscholen. Een Hamalandhal vol enthousiaste leerlingen en een tribune vol publiek! De leerlingen vormden samen 16 teams, 8 meidenteams en 8 jongensteams, verdeeld in vier verschillende poules.

Zondagochtend werden de poulewedstrijden gespeeld. Ieder team speelde in totaal 3 poulewedstrijden van 15 minuten. Na de poulewedstrijden volgden de halve finales, de kruisfinales.
De winnaar uit poule A speelde tegen de nummer twee van poule B. Daarna speelde de winnaar uit poule C tegen de nummer twee van poule D. Aansluitend ging het om de winnaar uit poule B tussen de nummer twee uit poule A. Als laatste werd de strijd gespeeld tussen de winnaar uit poule D tegen de nummer twee uit poule C.

Na de kruisfinales volgden de finales. Deze werden gespeeld voor het behalen van de 3e of 4e plek én de 1e of 2e plek. Bij de meiden werd de strijd om de 1e en 2e plek gespeeld door de meiden van St. Jozef uit Zieuwent en de Frans ten Bosch uit Lichtenvoorde; deze wedstrijd werd gewonnen door de meiden uit Zieuwent. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door St. Jozef uit Lichtenvoorde die speelden tegen Canisius Harreveld. De sportiviteitsbeker ging dit jaar naar Canisius Harreveld.

Bij de jongens werd de strijd om de 1e en 2e plek gespeeld door de St. Jorisschool tegen St. Jozef uit Lichtenvoorde; deze wedstrijd werd gewonnen door de jongens van de St. Jorisschool. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door de jongens van Frans ten Bosch die speelden tegen de jongens van St. Jozef uit Zieuwent. De sportiviteitsbeker ging dit jaar naar het jongensteam van Canisius Harreveld.

De gemeente Oost Gelre wordt volgend jaar in mei vertegenwoordigd bij de Gelderse Handbalkampioenschappen door de winnaars van het HV Erix basisscholentoernooi: de meiden van de St. Jozef Zieuwent en de jongens van de St. Jorisschool. Van harte gefeliciteerd!

HV Erix kijkt terug op een zeer gezellige en vooral sportieve dag. Op naar de 45e editie.