RKZVC 'steelt' 3 punten in Hendrik-Ido-Ambacht

ZIEUWENT - Mogelijk heeft RKZVC op 22 september gezien hoe Longa '30 thuis van IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht won: leunen op een solide verdediging en in de counter de ruimte benutten van het sterk aanvallende IFC. Mogelijk doen we IFC hiermee enigszins te kort want het is een sterke ploeg met heel veel balbezit, vandaag wellicht wel 70%. Maar dat is ook het manco van IFC: blijven combineren en niet het gaatje kunnen vinden in het vandaag goed verdedigende RKZVC.

Voor rust kwam RKZVC tot geen enkele kans. IFC had een gevaarlijke vrije trap die knap door keeper Tim Penterman uit de benedenhoek werd gehaald en één vrije kans in de 26ste minuut die een meter naast werd geschoten.

Na rust werd het boeiender en spannender, zeker nadat RKZVC op een 0-1 voorsprong kwam in de 50ste minuut. Sjors Storkhorst onderbrak de opbouw van IFC halfweg hun helft en gaf de bal in het midden mee aan de diepgaande Joey Belterman. Joey kon vrij op goal af gaan en schoof beheerst (de achteraf winnende goal) binnen. Twee minuten later probeerde Sjors Storkhorst het vanaf de middencirkel maar de Ambachtse keeper was net op tijd terug. Vanaf dat moment gaf IFC volop druk op het Zieuwentse doel. Binnen tien minuten gingen twee schoten een meter over, verwerkte Tim Penterman een mooi schot tot corner en ging een schot een meter naast. RKZVC kon niet veel anders dan hard werken en iedere keer de gaten weer dicht lopen na snelle combinaties op het middenveld. Als ze via de vleugels al eens door kwamen, werden hoge voorzetten iedere keer weer koppend verwerkt door de Zieuwentse verdedigers. RKZVC kon combinerend zelden tot aanvallen komen en hoopte dat de lange bal een keer goed zou vallen zoals in de 67ste minuut na een verre uittrap van Tim Penterman. Sjors Storkhorst kon de bal echter net niet de goede richting mee geven. In de 76ste minuut kreeg RKZVC de laatste kans na een mooie counter op links via Sjors Storkhorst. Zijn lage pass naar het centrum was net iets te hard voor Joey Belterman om vrij op goal af te kunnen gaan. In het resterende kwartier kon RKZVC soms met kunst-en-vliegwerk de nul vasthouden. Iedere keer weer zat er een Zieuwents hoofd of teen tussen bij schoten en voorzetten van IFC en Tim Penterman had in de 87ste minuut na een corner nog een knappe redding op de kopbal in de rechter benedenhoek.

Bij winst van IFC vandaag hadden ze bovenaan gestaan. Des te meer is het van RKZVC een huzarenstukje dat ze in Hendrik-Ido-Ambacht de drie punten over de streep trokken. Met deze bonuspunten heeft RKZVC ruimer afstand genomen van de onderste ploegen. Voetballend hield het de laatste tijd niet over maar door hard te werken zijn er de laatste drie wedstrijden wel vijf punten binnen gehaald. Zondag 13 oktober speelt RKZVC uit naar SV Meerssen (dicht bij Maastricht) om 14.30.

Matig spelend Erix pakt in Haarlo eerste driepunter

LIEVELDE - Erix begon, ondanks het gemis van een aantal basisspelers, goed aan de wedstrijd en kwam in de 7de minuut op een 0-1 voorsprong via Rick ten Have. In de 12de en 13de minuut kreeg Luuk Weenink tweemaal de kans om de score te verdubbelen maar wist deze niet te verzilveren. Erix ging daarna slordiger te voetballen. De passing van achteruit was onnauwkeurig en Haarlo kwam steeds vaker voor het Erix-doel en dit leidde ook tot een goede kans voor Haarlo in de 19de minuut. Erix bleef slordig voetballen en Haarlo loerde op foutjes van de Erix-defensie. In de 30ste minuut claimde Haarlo tevergeefs een penalty na een vermeende struikpartij in de 16-meter. Erix raakte de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt en in de 32ste minuut viel dan ook op dat moment de terechte gelijkmaker. Erix was het op dat moment even helemaal kwijt en vanaf de aftrap werd de 2-1 voorsprong van Haarlo ingeleid. Een foutieve breedtepass werd alert opgepikt door het middenveld van Haarlo. Op dat moment was de voorsprong voor Haarlo verdiend. Hierna herpakte Erix zich enigszins en kreeg in de 40ste minuut een goede kans op de gelijkmaker. Wederom moest Erix bedachtzaam zijn op de counters van Haarlo. Op slag van rust viel dan voor Erix op een goed moment de 2-2 via Rick ten Have. Een cornerbal werd werd in tweede instantie binnengekopt. Deze gelijkmaker was voor Erix een mentale opsteker zo vlak voor rust.

Na rust nam Erix het initiatief in handen. Het tempo ging omhoog en de bal werd sneller de diepte ingespeeld. Haarlo kwam er minder uit en werd alleen nog maar gevaarlijk door middel van standaardsituaties. In de 56ste minuut kwam Erix op voorsprong door Rick ten Have die zijn derde treffer van de middag maakte. Na een goede combinatie op het middenveld haalde Rick net buiten de 16-meter laag en beheerst uit. 2-3. In de 58ste minuut kreeg Rowan Weenink de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Een lage voorzet van Twan Spekschoor werd door Rowan in vrijstaande positie vanaf de 16-meter hoog overgeschoten. Erix verzuimde in deze fase de wedstrijd vroegtijdig te beslissen gezien de ruimtes die er ontstonden. In de 82ste minuut viel dan uiteindelijke de beslissing via Thijs Gotink. Goed druk zetten op het middenveld leidde er toe dat Rowan Weenink vanaf links de diepte werd ingestuurd. Rowan legde keurig terug op de geheel vrijstaande Thijs Gotink die alleen voor de keeper beheerst afrondde. 2-4. In blessuretijd kreeg invaller Chiem Donderwinkel alleen voor de Haarlo-doelman de mogelijkheid om de 2-5 aan te tekenen echter kon de Haarlo-doelman nog redding brengen. Ver in blessuretijd maakte Haarlo nog de 3-4 maar het was te laat om Erix nog in verlegenheid te brengen. Op basis van de tweede helft was de overwinning verdiend.

HMC'17 wint overtuigend van
VV Etten

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op een regenachtige zondagmiddag trapte HMC in Mariënvelde af tegen het uit de 5de klasse gepromoveerde VV Etten. Trainer Jorrit Bomers waarschuwde voor de wedstrijd Etten niet te onderschatten aangezien men vorige week met 3-2 wisten te winnen van fusieclub FC Bergh.

HMC begon goed en kreeg gelijk al een grote kans maar helaas schoot Niek ten Have de bal over. Davey Wopereis wist kort daarna wel te scoren met een mooi schot in de hoek. Hierna werd het spel van HMC wat slordig. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties waar Etten niet van wist te profiteren. Richting het einde van de eerste helft wist Bram te Molder met een afstandsschot die via een verdediger van richting verranderde de 2-0 te maken. Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwam HMC scherp uit de kleedkamer en Pascal Klein Holkenborg wist binnen een minuut al de 3-0 te maken na een lange bal van Dave Sasse schoof hij de bal rustig langs de keeper in het net, toen leek de wedstrijd wel gespeeld. In de 70ste minuut tekende Niek ten Have voor leeg goal voor de 4-0 en in de extra tijd scoorde Bram te Molder nog de 5-0 en was het einde wedstrijd. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen Stan te Brake en Thijs Schutten er nog in voor Luuk Vossers en Willem Tankink en ook Jasper Baks mocht nog minuten maken nadat hij er in kwam voor Dave Sasse. HMC speelde een sterke wedstrijd en gaf weinig kansen weg en heeft daarom ook terecht gewonnen. Etten speelde bij momenten zeker niet slecht maar wist te weinig te brengen om het HMC echt moeilijk te maken. Ondanks het slechte weer was het een zeer vermakelijke en sportieve wedstrijd met veel doelpunten. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er in Harreveld gespeeld tegen MEC.