Koersbal voor senioren

AALTEN - De Koersbalclub Aalten houdt het jaarlijkse toernooi voor senioren met deelnemers uit Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Lichtenvoorde, Silvolde en Varsseveld.

Koersbal is een gezelligheidssport, die een zeer lichte lichamelijke inspanning vergt. Het is spannend en brengt plezier. Wanneer een andere sport fysiek te veel inspanning gaat kosten, is koersbal een zeer goed alternatief. Deelnemers blijven lichaam en geest onderhouden, en het levert hen nieuwe contacten op.

Wie eens wil komen sfeer proeven en kijken of koersbal misschien iets voor hem of haar is, is op donderdag 17 oktober vanaf 14.00 uur van harte welkom bij het toernooi, dat plaatsvindt in De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten. Informatie inwinnen kan ook via tel. 0543-461502.


Schrijfactie voor rechtvaardigheid

OOST GELRE - Amnesty Oost-Gelre zet een schrijfactie in voor negen Indiase activisten. Met de schrijfactie hoopt de werkgroep op rechtvaardigheid. Geïnteresseerden kunnen Amnesty Oost-Gelre steunen door schrijfabonnee te worden. Mail naar amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.

In 2018 zijn negen Indiase (mensenrechten)activisten uit verschillende delen van het land gearresteerd onder een strenge antiterrorismewet. De wet wordt vaak gebruikt om critici van de regering het zwijgen op te leggen. De negen activisten verdedigden de rechten van de armste gemeenschappen in India, waaronder de Dalits en de Adivasi's.


Inloop voor borstkankerpatiënten

WINTERSWIJK - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk houdt op maandag 14 oktober van 9.30 tot 11.30 uur een inloop voor deelgenoten.

Bij BVN weet men hoe het is om de diagnose borstkanker te krijgen, om een behandeltraject in te gaan, om keuzes te moeten maken, om met emoties te moeten omgaan, om erfelijk belast te zijn en om te leren leven met het feit dat men borstkanker heeft (gehad). Daarom weten de mensen van de vereniging ook dat het kan helpen om contact te hebben met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

De inloop is gratis, opgave hiervoor is niet nodig, koffie/thee wordt aangeboden. Men kan zich melden in de hal van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix bij de gastenservice. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Desirée Heerdink en Heidi Schreurs, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar is de inloop nog op de maandagen 11 november en 9 december.

Op 13 oktober houdt de vereniging ook het Event Op Adem van 11.30 tot 15.30 uur in Hertog Karel van Gelre. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via: winterswijk@borstkanker.nl of Facebook pagina: OP ADEM, interactief event.