Zo'n 250 lopers gingen van start voor de Kanonsloop 2019. Foto: Mark Ebbers
Zo'n 250 lopers gingen van start voor de Kanonsloop 2019. Foto: Mark Ebbers Foto:

Nipte zege in regionaal duel

LICHTENVOORDE - De eerste zege is een feit voor Litac. In het min of meer regionale duel tegen de promovendus uit de Liemers werd er eindelijk gewonnen. Zij het dat de zege hoogstwaarschijnlijk hoger zou zijn uitgevallen als men op volle sterkte zou zijn geweest. Maar blessures en werk leidden er toe dat men met een invaller moest uitkomen. Aan Danny te Vruchte de ondankbare taak om op dit niveau voldoende tegenspel te bieden. Dat lukte helaas niet, waarmee drie punten werden ingeleverd. Man of the match was Sander Spijkers die al zijn tegenstanders inpakte. Pim Kuipers voegde er slechts één punt aan toe. Het dubbel leverde het zesde punt op. Vrijdag komt het Apeldoornse de Brug naar de Zandschoppe en dan zit de eerste helft van de najaarscompetitie er al weer op. Einduitslag: Zevenaar – Litac 4-6.


Litac houdt open huis

LICHTENVOORDE - Tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac trakteert op zondag 13 oktober op koffie met zelfgebakken cake tijdens het jaarlijkse open huis. In clubgebouw De Zandschoppe is er tussen 13.00 en 16.00 uur volop gelegenheid om een balletje te komen slaan en sfeer te proeven.

Al sinds 1949 biedt Litac tafeltennis aan, zowel recreatief als in competitieverband. Een sport die men tot op hoge leeftijd kan beoefenen en een goede training voor de hand-oog coördinatie. Dan is er dynamictennis, ooit als Dutch tennis geïntroduceerd. Voor beide sporten geldt dan men vier keer kosteloos en vrijblijvend mag meespelen. Voor mensen die een kleine fysieke beperking hebben zijn er ook mogelijkheden. Daarnaast is er de G-sport en de 'special heroes'. Kijk voor meer informatie en alle speeltijden op de website.

Geïnteresseerden die geen tijd hebben om tijdens het open huis de Zandschoppe te bezoeken kunnen langskomen tijdens de introductieavonden op donderdag (vanaf 17 oktober) om nader kennis te maken met deze sport(en) en het reilen en zeilen bij Litac.


Lars Duistermaat en Farhaan Abdali winnen Kaak Kanonsloop

Nicole Hoffman en Vera Mensink snelste dames

Door Mark Ebbers

GROENLO - In frisse maar dan nog droge omstandigheden werd zondagmorgen de 33ste editie van de Kaak Kanonsloop gehouden. Met zo'n 250 inschrijvingen - uit Groenlo en uit de wijde omgeving - was het deelnemersveld volgens de organisatie groter dan ooit. Farhaan Abdali (Groenlo) prolongeerde zijn titel op de vijf kilometer; op de dubbele afstand was Lars Duistermaat (Winterswijk) als eerste binnen. Vera Mensink (Eibergen) en Nicole Hoffman (Groenlo) waren de eerste dames die over de streep kwamen bij resp. de vijf en de tien kilometer.

De organiserende Lopersvereniging Groenlo (LVG) heeft gekozen voor hetzelfde parcours als vorig jaar: voor een groot deel langs de Grolse gracht, zowel de binnenoever als de buitenoever, en deels in en rond het parkgebied De Grolse Weiden. De route start en eindigt bij de muziekkoepel en is vijf kilometer lang. "Omdat het vorig jaar een prachtige route was, hebben we dit jaar voor dezelfde gekozen", aldus LVG-lid en tevens omroeper Gijs van Dongeren. De tienkilometerlopers leggen het parcours twee keer af. De leden van de LVG zijn voor een groot deel actief betrokken bij de Kanonsloop, is het niet als deelnemer, dan is het wel als vrijwilliger. Volgens Kim Baack van de LVG hoort dat ook zo: "Als LVG'er moet je eigenlijk meedoen óf meeorganiseren."

Voor alle uitslagen kijk op www.lvggroenlo.nl.