Informatiedag over gedenk- en herinneringssieraden

AALTEN - Op vrijdag 18 oktober is er een speciale informatieve dag, bij Van Eerden Juwelier & Goudsmid aan de Landstraat 8 in Aalten, die in het teken staat van gedenk- en herinneringssieraden.

Marcel van Eerden vertelt deze dag over onder andere het vermaken en veranderen van bestaande trouwringen tot een prachtig sieraad met een emotionele en symbolische waarde. Marcel: "Er zijn vele mogelijkheden voor een herinneringssieraad. Zo kunnen we bestaande sieraden veranderen, maar ook het verwerken van as en haar in sieraden behoort tot de mogelijkheden. Zelfs kan as van een dierbare worden verwerkt in een diamant!"
Hij vervolgt: "Wij weten hoe belangrijk het is voor nabestaanden om op een goede manier om te gaan met het gemis van een dierbare. Daarom gaan wij met de nabestaanden aan tafel zitten en bespreken de wensen. Want een gesprek, een goede kennismaking is voor mij als goudsmid erg belangrijk, zodat ik het verhaal ken achter de opdracht, waarmee ik dan een sieraad kan maken tot het juiste herinneringssieraad."
De informatiedag is geheel vrijblijvend. Belangstellenden zijn welkom om even binnen te lopen voor wat informatie en ideeën. Wie op vrijdag 18 oktober verhinderd is, wordt natuurlijk ook graag op een andere dag geholpen.


Tweede bijeenkomst Schrijfcafé in Bibliotheken Oost Gelre

LICHTENVOORDE/GROENLO – Op woensdagavond 23 oktober van 20.00 tot 22.00 uur vindt in Groenlo de tweede bijeenkomst van het Schrijfcafé plaats. Lichtenvoorde volgt een weekje later op maandagavond 28 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur. Barbara Pavinati (Rabarbara) zal beide avonden weer begeleiden

Schrijfcafé Groenlo: laat uw lievelingsgedicht horen
Barbara's opdracht voor deze bijeenkomst is: "Zoek dat gedicht waar u heel blij of juist heel verdrietig van wordt. Het hoeft geen gedicht van uzelf te zijn. Eentje van een bekende dichter mag ook. Wanneer las u het gedicht voor het eerst? Wat deed het met u? Waarom deelt u het met ons?"

Schrijfcafé Lichtenvoorde: Poëtische krantenzinnen
Barbara over deze avond: "Sinus is een trouwe bezoeker van het Schrijfcafé die af en toe poëzie schrijft. Tijdens deze les vertelt hij ons over hoe hij zijn krantenpoëzie maakt en gaan we zelf aan de slag met zijn methode. Daarvoor gebruiken we oude kranten, pen en papier. Je zal versteld staan van het gedicht dat je geschreven hebt!"

Aanmelden
Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Onder het genot van koffie of thee wisselen de deelnemers gedachten en ideeën uit over zelf meegebrachte teksten, al dan niet zelfgeschreven. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen. Aanmelden voor alle bijeenkomsten is mogelijk, maar aan een specifieke avond deelnemen behoort ook tot de mogelijkheden. Deelname kost 5 euro per avond en aanmelden hiervoor kan op www.oostachterhoek.nl/schrijfcafe. Daar is ook het programma en de overige informatie te vinden.


Collecte voor het Diabetes Fonds

OOST GELRE - Van 28 oktober tot en met 2 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Diabetes Fonds plaats. In het hele land gaan ca. 20.000 mensen collecteren. Ook in Oost Gelre komt de collectant langs de deur. De opbrengst van de collecte maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Geven kan altijd
Mocht u, op het moment dat de collectant bij u aan de deur is, geen contant geld in huis hebben dan kunt u ook op dat moment ook betalen via de Tikkie- of de iDEAL QR-code.
Mocht u de collectant aan de deur hebben gemist, dan kunt u ook een bijdrage leveren aan de genezing van diabetes door te doneren op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl of via de QR-code vermeld op het niet-thuis-kaartje.


Opbrengst collecte KWF

OOST GELRE - De KWF-collecte in de gemeente Oost Gelre begin september heeft zo'n 16.684 euro opgebracht. Dit bedrag is als volgt onder te verdelen: Groenlo € 5.084,94; Harreveld € 921,10; Lichtenvoorde € 6.702,82; Lievelde € 1.029,59; Mariënvelde € 732,21; Vragender € 882,93 en Zieuwent € 1.330,55.

KWF en alle patiënten en hun familie danken alle collectanten voor hun inzet en de donateurs voor hun bijdrage, 'Samen komen we steeds dichterbij'. Ook collecteren volgend jaar? Meld u aan bij Paulien Krabbenborg, telefoon 06 20 62 20 24.


www.kwf.nl